Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Οι «μύθοι» που προκαλούν καρκίνο
ΥΓΕΙΑ

Οι «μύθοι» που προκαλούν καρκίνο

Αυτοί είναι οι έξι μεγαλύτεροι «μύθοι» που προκαλούν καρκίνο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Οι ερευνητές στο University College London και στο Πανεπιστήμιο του Λιντς «έτρεξαν» μια έρευνα σε 1.330 άτομα στην Αγγλία. Και διαπίστωσαν πως το 12% των ανθρώπων δεν γνωρίζει ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο. Επιπλέον, πολλοί δεν γνώριζαν καν πως ένας άλλος παράγοντας καρκίνου […]

Αυτοί είναι οι έξι μεγαλύτεροι «μύθοι» που προκαλούν καρκίνο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Οι ερευνητές στο University College London και στο Πανεπιστήμιο του Λιντς «έτρεξαν» μια έρευνα σε 1.330 άτομα στην Αγγλία. Και διαπίστωσαν πως το 12% των ανθρώπων δεν γνωρίζει ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο.

Επιπλέον, πολλοί δεν γνώριζαν καν πως ένας άλλος παράγοντας καρκίνου είναι το ηλιακό έγκαυμα.

Περίπου το 40% των ενηλίκων πιστεύει πως το άγχος και τα πρόσθετα τροφίμων μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις.

Διαβάστε ακόμα

Πώς να διώξεις το… τέρας της λαιμαργίας

Το 1/3 φοβάται- λανθασμένα- πως οι ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες, όπως το Wi-Fi και οι ακτίνες Χ αλλά και η κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων τροφίμων είναι άλλοι παράγοντες κινδύνου.

Την ίδια ώρα, το 19% είναι πεπεισμένο πως οι φούρνοι μικροκυμάτων ενώ και ένα 15% πιστεύει πως η κατανάλωση από πλαστικά μπουκάλια, μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

«Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σε μη αποδεδειγμένες αιτίες καρκίνου, για τις οποίες δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις. Σε σύγκριση με προηγούμενες έρευνες, φαίνεται πως ο αριθμός των ατόμων που πιστεύουν σε μη αποδεδειγμένες αιτίες καρκίνου έχει αυξηθεί από τις αρχές του αιώνα. Αυτό θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα αλλαγών στον τρόπο πρόσβασης των ειδήσεων και των πληροφοριών μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής ενημέρωσης», εξέφρασε ένας εκ των ερευνητών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις