Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ψινάκης: Κάηκε και το δικό μου σπίτι, ευτυχώς (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψινάκης: Κάηκε και το δικό μου σπίτι, ευτυχώς (vid)

Απάντηση στα όσα λέγονται εναντίον του περί απουσίας του, έδωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, μιλώντας στο δελτίο του Alpha. Ο Ηλίας Ψινάκης, τόνισε ότι αυτή δεν είναι ώρα για δηλώσεις καθώς δεν γνωρίζουν ακόμα πόσοι είναι οι νεκροί και πόσες οι κατεστραμμένες περιουσίες. «Το Μάτι και όλη η περιοχή ανήκει στο Μαραθώνα και έχει γίνει μια […]

Απάντηση στα όσα λέγονται εναντίον του περί απουσίας του, έδωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, μιλώντας στο δελτίο του Alpha.

Ο Ηλίας Ψινάκης, τόνισε ότι αυτή δεν είναι ώρα για δηλώσεις καθώς δεν γνωρίζουν ακόμα πόσοι είναι οι νεκροί και πόσες οι κατεστραμμένες περιουσίες.

«Το Μάτι και όλη η περιοχή ανήκει στο Μαραθώνα και έχει γίνει μια τεράστια καταστροφή. Για την κριτική σε βάρος του, τόνισε “τρέχουμε να βρούμε ανθρώπους. Δεν απαντάω. Οι άνθρωποι που έχουν βρεθεί καμμένοι είναι 76, ακόμα μας λείπουν 40 αγνοούμενοι. Είναι μεγάλος ο αριθμός. Έχει περάσει πολύ ο χρόνος. Όσο περνά ο χρόνος, είναι πολύ άσχημο.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος, τον δημιουργούμε μόνοι μας

Το κακό έγινε σε πολύ λίγο χρόνο. Ήρθε από την Καλλιτεχνούπολη και άρχισε να χτυπά στο Βουτζά. Εμένα κάηκε το σπίτι μου. Ευτυχώς. Ευτυχώς γιατί όταν καίγονται εκατοντάδες σπίτια φανταστείτε να μην καιγόταν το δικό του. Το να κάνεις δηλώσεις και σαχλαμάρες είναι νωρίς. Όταν θα ξέρουμε πόσα σπίτια έχουν καεί, πόσοι είναι οι νεκροί. Έχουν καεί γύρω στα 1000 σπίτια».

Σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι μέχρι τις 4 το πρωί 40 άνθρωποι αγνοούνταν από τον Δήμο του. Ο κ. Ψινάκης είπε ακόμα ότι υπάρχει παρανόηση γιατί αυτός που κάηκε είναι ο δήμος Μαραθώνα και όχι ο δήμος Ραφήνας γιατί εκεί υπάγεται το Μάτι.

«Το νούμερο ανεβαίνει δυστυχώς. Βρήκαν νομίζω άλλους πέντε σήμερα. 40 άτομα μέχρι τις 5 το πρωί που ήμουν στο δημαρχειο, αγνοούντο. Που σημαίνει για να αγνοούνται τόσο καιρό τα νέα πιθανότατα να μην είναι ευχάριστα. Μέσα σε όλο αυτό τον αριθμό των θυμάτων», είπε ο Ηλίας Ψινάκης. Είπε ακόμα ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του πέντε άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί το πρωί. «Οι νεκροί ήταν 76 και σίγουρα έχουν αυξηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Χάθηκε όλη μου η ζωή»

Για τις καταστροφές στα σπίτια είπε ότι «Από τα 1.900 στο Μάτι και τα 1.100 στο Νέο Βουτζά πρέπει να έχουν καεί τα 2/3. Αυτά είναι τα μη κατοικήσιμα σε ζώνες κίτρινες και κόκκινες. Η πράσινη ζώνη είναι κατοικήσιμη, η κίτρινη είναι ότι έχει ζημιές και μη κατοικήσιμο και η κόκκινη ζώνη είναι χάλια».

Ο κ. Ψινάκης είπε ακόμα ότι: «Το δικό μου σπίτι άναψε αμέσως, κάηκε σε δευτερόλεπτα. Δεν πρόλαβε η μητέρα μου να πάει από την κουζίνα στο σαλόνι. Ήταν αέρας 8 μποφόρ σε περιοχές με πεύκα, είναι σαν να βάζεις το σεσουάρ στο τζάκι. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις εκκένωση, προσπαθείς να μην καείς».

Στο τσακ γλίτωσε η Λαμπίρη – Στάχτες το σπίτι, το ίδιο και της Σαπουντζάκη

«Για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, την εντολή εκκένωσης την δίνει μόνο το ΥΠΕΣ και η Πυροσβεστική. Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο επικεφαλής, διότι σκεφθείτε τι θα γινόταν αν έδινε ο καθένας τις δικές του εντολές, θα είχαμε μεγαλύτερη τραγωδία», ανέφερε επίσης στον ΑΝΤ1.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις