Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Ψεύδεστε Νίκο Κοτζιά”!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ψεύδεστε Νίκο Κοτζιά”!

Επίθεση ΝΔ σε Κοτζιά Ότι η ΝΔ επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή είχε αποδεχθεί το όνομα «Μακεδονία-Σκόπια», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γιώργου Κουμουτσάκου. «Ψεύδεστε Νίκο Κοτζιά, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε τίποτα. Για αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε ποτέ οιαδήποτε συμφωνία […]

Επίθεση ΝΔ σε Κοτζιά

Ότι η ΝΔ επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή είχε αποδεχθεί το όνομα «Μακεδονία-Σκόπια», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γιώργου Κουμουτσάκου.

«Ψεύδεστε Νίκο Κοτζιά, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε τίποτα. Για αυτό άλλωστε και δεν υπήρξε ποτέ οιαδήποτε συμφωνία ή συμβιβασμός και το θέμα έμεινε ανοικτό. Τον κακό συμβιβασμό είστε έτοιμος να τον υπογράψετε εσείς», έγραψε στο Twitter ο τομεάρχης της ΝΔ.

Αισιοδοξία για το Σκοπιανό – Τα 3 επικρατέστερα ονόματα

«Όλοι διαπραγματευόντουσαν πριν αλλά κανείς δεν αποδέχθηκε κακό συμβιβασμό. Μόνον ο Νίκος Κοτζιάς είναι έτοιμος να το κάνει», προσέθεσε.

Ο τομεάρχης έκανε λόγο για «κατήφορο» του υπουργού Εξωτερικών, ενώ κατήγγειλε αιχμηρά ότι ο άνθρωπος που «αποδέχθηκε για διαπραγμάτευση το κατάπτυστο ‘Μακεδονία του Ίλιντεν’ και έχει ήδη συμβιβαστεί, κατηγορεί εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν και δεν δέχθηκαν τίποτα».

Ο Κουμουτσάκος για τις δηλώσεις Μποζντάγ

«Προσέξτε, ο ΥΠΕΞ μας επιμένει ότι έχουμε αναγνωρίσει την «Μακεδονική» γλώσσα υιοθετώντας το επιχείρημα των Σκοπιανών!», έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην δήλωση Κοτζιά πως η Αθήνα αποδέχτηκε «μακεδονική» γλώσσα στους κόλπους των Ηνωμένων Εθνών το 1977.

«Είναι απίστευτο. Αυτός ο άνθρωπος μας εκπροσωπεί υποτίθεται», προσέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις