Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χθες ηρωίδα, σήμερα συλληφθείσα
ΚΟΣΜΟΣ

Χθες ηρωίδα, σήμερα συλληφθείσα

Η Σάρα Μαρντίνι μαζί με την αδερφή της, Γιούσρα έγιναν γνωστές προ ετών όταν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη Συρία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν ώρες ολόκληρες μέχρι τη Λέσβο. Τα κορίτσια τα κατάφεραν γιατί και στη χώρα τους πριν τον πόλεμο ήταν αθλήτριες της κολύμβησης και το κατόρθωμά τους αυτό […]

Η Σάρα Μαρντίνι μαζί με την αδερφή της, Γιούσρα έγιναν γνωστές προ ετών όταν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη Συρία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν ώρες ολόκληρες μέχρι τη Λέσβο. Τα κορίτσια τα κατάφεραν γιατί και στη χώρα τους πριν τον πόλεμο ήταν αθλήτριες της κολύμβησης και το κατόρθωμά τους αυτό τις έκανε γνωστές.

Στη συνέχεια τα κορίτσια μετακινήθηκαν στη Γερμανία, όπου ενώ η Γιούσρα συνέχισε τις προπονήσεις στη Γερμανία και μάλιστα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Σάρα επέστρεψε για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με μία ΜΚΟ που προσπαθούσε να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Ωστόσο, κάτω από αδιευκρίνιστε συνθήκες την Τρίτη που μας πέρασε η Σάρα συνελήφθη στην Ελλάδα, με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε ένα εγκληματικό δίκτυο για την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες.

Λέγεται ότι οι ακτιβιστές συνεργάζονταν με διακινητές και βοηθούσαν κάποιους ανθρώπους να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα. Επίσης, λέγεται ότι παρακολουθούσαν την επικοινωνία, μέσω ασυρμάτου, της ελληνικής ακτοφυλακής, καθώς και της Frontex.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πενταμερής σύσκεψη για το προσφυγικό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις