Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στο Πενταμελές Εφετείο η δίκη των Ηριάννα Λ. και Περικλή Μ.
ΕΛΛΑΔΑ

Στο Πενταμελές Εφετείο η δίκη των Ηριάννα Λ. και Περικλή Μ.

Στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας έχει οριστεί να αρχίσει σήμερα (21/3) Τετάρτη η δίκη με κατηγορούμενους την Ηριάννα Λ. και τον Περικλή Μ.. Οι δυο τους έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό και έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών (ο καθένας)  για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Η 29χρονη, υποψήφια διδάκτωρ […]

Στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας έχει οριστεί να αρχίσει σήμερα (21/3) Τετάρτη η δίκη με κατηγορούμενους την Ηριάννα Λ. και τον Περικλή Μ..

Οι δυο τους έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό και έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών (ο καθένας)  για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η 29χρονη, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές.

Διαβάστε ακόμα:

Ζωντανεύει η φρίκη για την ανήλικη που βίασε ο παππούς της

Η καταδίκη της Ηριάννας, ήρθε με βάση ένα μερικό αποτύπωμα στον γεμιστήρα ενός όπλου που βρέθηκε θαμμένο στην Πανεπιστημιούπολη, .

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της, όμως, δεν έχει ταυτοποιηθεί πλήρως. Το δικαστήριο έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα  στη σχέση της νεαρής κοπέλας με εμπλεκόμενο σε διαφορετική δικογραφία της «ΣΠΦ», για την οποία εκείνος  αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο 33χρονος Περικλής είναι πτυχιούχος Γεωπονικής και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών χωρίς αναστολή για την ίδια υπόθεση με την Ηριάννα.

Να σημειωθεί, πως κείμενο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δύο νέους υπογράφουν 394 συνδικαλιστές, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, επιστήμονες και εργαζόμενοι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις