Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πάγος από την Άνγκελα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγος από την Άνγκελα

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα στις 10 και 11 Ιανουαρίου για να κάνει ταμείο και κρυφίως για να πιέσει για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που «καίει» τη γερμανική πλευρά. Φρόντισε, ωστόσο, διά της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου της Γερμανίας Μαρτίνα Φιτς να βάλει «πάγο» στις συζητήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις, […]

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα στις 10 και 11 Ιανουαρίου για να κάνει ταμείο και κρυφίως για να πιέσει για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που «καίει» τη γερμανική πλευρά. Φρόντισε, ωστόσο, διά της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου της Γερμανίας Μαρτίνα Φιτς να βάλει «πάγο» στις συζητήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις, που είχαν αναθερμανθεί τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. «Τα θέματα γερμανικών αποζημιώσεων έχουν νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όσον αφορά στο πρόγραμμά της, το απόγευμα της Πέμπτης 10/01/2019 θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα. Στο επίκεντρο της επόμενης μέρας βρίσκεται η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα επισκεφθεί και την Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με Έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων. Η Καγκελάριος θα συναντηθεί ακόμη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βαρουφάκης: «Μπήκαμε στο χειρότερο μνημόνιο έως το 2060»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις