Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Τσίπρας απορρίπτει την πρόταση Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας απορρίπτει την πρόταση Μητσοτάκη

Πριν λίγα λεπτά, ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή απέρριψε τη πρόταση Μητσοτάκη για να μην μειωθούν οι συντάξεις, λέγοντας με έντονα διπλωματικό τρόπο το εξής: «Σήμερα ήρθατε εδώ να παριστάνετε τον τζάμπα μάγκα και παρουσιάσατε μία τροπολογία. Στην πραγματικότητα είναι «τρυπολογία». Επαναστάτες της κακιάς ώρας. Εκθέσατε σήμερα τον κ. Χατζηδάκη. Οι συνταξιούχοι κ. Μητσοτάκη δεν […]

Πριν λίγα λεπτά, ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή απέρριψε τη πρόταση Μητσοτάκη για να μην μειωθούν οι συντάξεις, λέγοντας με έντονα διπλωματικό τρόπο το εξής:

«Σήμερα ήρθατε εδώ να παριστάνετε τον τζάμπα μάγκα και παρουσιάσατε μία τροπολογία. Στην πραγματικότητα είναι «τρυπολογία». Επαναστάτες της κακιάς ώρας. Εκθέσατε σήμερα τον κ. Χατζηδάκη. Οι συνταξιούχοι κ. Μητσοτάκη δεν είναι ποντίκια να χωθούν σε αυτήν την τρύπα. Ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που τους καταδίκασαν στη φτώχεια με 12 συνεχόμενες περικοπές. Είναι επιτομή γελοιότητας η τροπολογία σας. Μην βιάζεστε, το πικρό αυτό ποτήρι θα το πιείτε γουλιά – γουλιά».

Με τροπολογία «απαντά» στις κατηγορίες ο Μητσοτάκης

Οικονομικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι η άρνηση Τσίπρα να προβεί σε αποδοχή της πρότασης Μητσοτάκη καταδεικνύοντας την αδυναμία του άσκησης ελεύθερων κινήσεων στην οικονομία, γεγονός που επικρίνεται έντονα από τις συνταξιοδοτικές οργανώσεις, οι οποίες ήλπιζαν ότι ο πρωθυπουργός θα έδινε το πράσινο φως για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση αναμένει το «οκ» των δανειστών την 15η Οκτωβρίου, γεγονός που κρατά τα 2.600.000 Ελλήνων συνταξιούχων στον αέρα.

«Μάχη» στη Βουλή – Σκληρές εκφράσεις με φόντο οικονομία και Σκοπιανό (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις