Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Λαβρόφ, για την ιστορική συνάντηση Τραμπ – Κιμ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λαβρόφ, για την ιστορική συνάντηση Τραμπ – Κιμ

Η συνάντηση Τραμπ- Κιμ είναι σίγουρα ιστορικό γεγονός. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε την απόφαση Ντόναλντ Τραμπ, να αποδεχθεί την πρόταση του Κιμ Γιονγκ Ουν, «κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση» Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αιθιοπία, ο Λαβρόφ τόνισε πως αυτή «δεν πρέπει να είναι απλώς μία συνάντηση. Πρέπει να ανοίξει έναν δρόμο για […]

Η συνάντηση Τραμπ- Κιμ είναι σίγουρα ιστορικό γεγονός.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε την απόφαση Ντόναλντ Τραμπ, να αποδεχθεί την πρόταση του Κιμ Γιονγκ Ουν, «κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αιθιοπία, ο Λαβρόφ τόνισε πως αυτή «δεν πρέπει να είναι απλώς μία συνάντηση.

Πρέπει να ανοίξει έναν δρόμο για την εκκίνηση των διπλωματικών προσπαθειών επίλυσης του προβλήματος με τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

Αυτό φυσικά, με βάση τις συμφωνίες της εξαμερούς συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Απίστευτο: Ο Κιμ προσκάλεσε τον Τραμπ να συναντηθούν (vid)

Νωρίτερα, ο Ρεξ Τίλερσον, αποκάλυψε το παρασκήνιο σχετικά με την λήψη της απόφασης να συναντηθούν τελικώς οι δύο πλευρές.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος ο πρόεδρος το αποφάσισε.

«Αυτή είναι μια απόφαση που έλαβε ο ίδιος ο πρόεδρος. Του μίλησα πολύ νωρίς σήμερα το πρωί σχετικά με αυτή την απόφαση και είχαμε μια πολύ θετική συζήτηση».

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δηλώσει εδώ και καιρό ανοιχτός σε συνομιλίες και πρόθυμος να συναντηθεί με τον Κιμ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Και νομίζω ότι κατά την κρίση του προέδρου η ώρα αυτή έφτασε τώρα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις