Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Νέες εξελίξεις στο Σκοπιανό – Οι δηλώσεις Ζάεφ
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες εξελίξεις στο Σκοπιανό – Οι δηλώσεις Ζάεφ

Την ώρα που στην Ελλάδα η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή τηλεφωνήματος Ζάεφ, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έκανε νέες δηλώσεις για το Σκοπιανό. «Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 […]

Την ώρα που στην Ελλάδα η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή τηλεφωνήματος Ζάεφ, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έκανε νέες δηλώσεις για το Σκοπιανό.

«Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Ο κ. Ζάεφ είπε ότι είναι αναγκαίο η λύση να είναι ποιοτική κι αξιοπρεπής, τέτοια που να διατηρεί την “ταυτότητα”, διότι μόνο έτσι θα γίνει αποδεκτή από τους Σκοπιανούς που που θα μετέχουν στο δημοψήφισμα.

Διαβάστε ακόμα:

Σκόπια: Σήμερα το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Τσίπρα

Είπε επίσης ότι μόλις επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως προανήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς, θα ενημερώσει τους πολίτες.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», είπε ο Ζάεφ για το Σκοπιανό.

Διαβάστε ακόμα:

Σκοπιανό: «Πυρά» μεταξύ Τζανακόπουλου και Σπυράκη (vid)

Πρόσθεσε ότι αυτή θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δυο κυβερνήσεων, των υπουργών Εξωτερικών και όταν συμβεί αυτό οι Πρόεδροι των δυο χωρών, αλλά και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι πολίτες θα ενημερωθούν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις