Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μήνυμα Μοσκοβισί για τα μνημόνια και την Ελλάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μήνυμα Μοσκοβισί για τα μνημόνια και την Ελλάδα

Το δικό του μήνυμα στέλνει ο Πιέρ Μοσκοβισί από την Αθήνα. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος πραγματοποιεί επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα από χτες (2/7) Δευτέρα. Ο κος Μοσκοβισί συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ μίλησε στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής. Αυτό που ξεκαθάρισε είναι ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν σε οδυνηρές […]

Το δικό του μήνυμα στέλνει ο Πιέρ Μοσκοβισί από την Αθήνα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος πραγματοποιεί επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα από χτες (2/7) Δευτέρα. Ο κος Μοσκοβισί συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ μίλησε στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής.

Αυτό που ξεκαθάρισε είναι ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν σε οδυνηρές θυσίες τον ελληνικό λαό, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιέρ Μοσκοβισί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μοσκοβισί για τη συμβολή του και στήριξη προς την Ελλάδα, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι μπαίνουμε στη φάση της εφαρμογής ενός άλλου Προγράμματος, με πολύ διαφορετική νοοτροπία, πολύ διαφορετικό περιεχόμενο, είναι το Πρόγραμμα που έχουν χώρες όπως η Πορτογαλία, η Κύπρος, Πρόγραμμα μετά την μνημονιακή εποχή.

Ο Μοσκοβισί αποκαλύπτει τα sms με τον Τσίπρα

«Είναι γνωστό, κύριε Επίτροπε, ότι ιδίως το πρώτο Μνημόνιο είχε πολλά και σημαντικά λάθη από την αρχική του κατασκευή. Αυτά τα λάθη που τα πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός δεν είναι δικά του λάθη. Δεν μπορεί να πάρει όλο το κόστος για κάτι που δεν είναι δικό του», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στον αντίποδα, ο Πιέρ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στέκεται πλέον ελεύθερα στα πόδια της και ξεκινά μια νέα πορεία. «Η διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Μνημόνια τέλος. Αυτή είναι η βασική και ειδοποιός διαφορά», πρόταξε.

«Μετά από 8 δύσκολα χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα, στην αυτονομία και στις αγορές. Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο θάρρος του ελληνικού λαού και του κοινοβουλίου γιατί διατήρησε τις δύσκολες και αναγκαίες πρωτοβουλίες».

«Βαριές» κυρώσεις σε εισπρακτικές – Ενοχλούν εν ώρα εργασίας

Φορολογικές Δηλώσεις συζύγων: Tips για μικρότερους φόρους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις