Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλήση για απανθρακωμένο πτώμα δέχθηκε το ΕΚΑΒ
ΕΛΛΑΔΑ

Κλήση για απανθρακωμένο πτώμα δέχθηκε το ΕΚΑΒ

Η χώρα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με πολλές περιοχές να γίνονται στάχτες. Η Αττική βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η τραγική είδηση έφτασε πριν από λίγο. Υπάρχει νεκρός, τραυματίες και αγνοούμενοι. Ο καιρός δεν βοηθά και η νύχτα προβλέπεται εφιαλτική. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δέχθηκαν κλήση για απανθρακωμένο άτομο στην περιοχή του Νέου Βουτζά σύμφωνα […]

Η χώρα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με πολλές περιοχές να γίνονται στάχτες.

Η Αττική βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η τραγική είδηση έφτασε πριν από λίγο. Υπάρχει νεκρός, τραυματίες και αγνοούμενοι. Ο καιρός δεν βοηθά και η νύχτα προβλέπεται εφιαλτική.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δέχθηκαν κλήση για απανθρακωμένο άτομο στην περιοχή του Νέου Βουτζά σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Την ύπαρξη νεκρού στην περιοχή του Βουτζά επιβεβαίωσε ο πρόεδρος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος.

Επίσης 10 αλλοδαποί αγνοούνται, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε βάρκα από τη Ραφήνα πάνω στον πανικό τους, όταν είδαν τη φωτιά να πλησιάζει.

Οι δραματικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές, κυρίως στην Αττική, υποχρεώνουν τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα να διακόψει τη συνέχεια της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και να γυρίσει στην Ελλάδα.

Tο ΓΕΕΘΑ αποδέχθηκε σχετικό αίτημα και επιστρατεύονται και πλοία του στρατού. Η φρεγάτα «Έλλη» και το αρματαγωγό «Ικαρία» μεταβαίνουν στο Ζούμπερι ώστε να συνδράμει το Λιμενικό στον απεγκλωβισμό των κατοίκων που κατέφυγαν στην παραλία για να προστατευτούν από τη φωτιά. Στο αρματαγωγό υπάρχουν και γιατροί για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Είναι κλειστή αυτή την ώρα η περιφερειακή οδός από Ραφήνα σε Μάτι.

Σοκάρει η μαρτυρία του προέδρου των Αλιέων Νέας Μάκρης για τον κόσμο που είναι εγκλωβισμένος στην παραλία.

«Άνθρωποι μεγάλη σε ηλικία, παιδάκια πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν’» δήλωσε  στον Real fm 97,8 o πρόεδρος των αλιέων της Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος.

Όπως τόνισε ο κ. Αθηναίος, «ο κόσμος είχε κατέβει στην παραλία να σωθεί και δεν έχει δρόμο διαφυγής. Ο κόσμος έχει μαζευτεί στην παραλία και πηδάνε στη θάλασσα για να τους μαζέψουμε και να τους μεταφέρουμε στο λιμάνι της Ραφήνας. Έχουν βγει τέσσερα αλιευτικά, παρόλο που είχαμε ανέμους 8-9 μποφόρ. δεν έχουμε ορατότητα, έχουμε μπει στο σύννεφο καπνού. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στην παραλία για να μαζέψουμε τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Αθηναίος.

Σε επιφυλακή τέθηκαν τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ και Σισμανόγλειο

Σε θρίλερ με δεκάδες εγκλωβισμένα άτομα σε σπίτια εξελίσσεται η κατάσταση στο Μάτι, καθώς δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ τα τηλέφωνα της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δεν έχουν σταματήσει να δέχονται κλήσεις για βοήθεια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου προσωπικού του ΕΚΑΒ, έχουν γίνει ήδη 20 παρεμβάσεις για απεγκλωβισμό ατόμων με εγκαύματα, ενώ τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν παραμείνει στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς στην Κινέτα σταμάτησαν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς την Πελοπόννησο και την Ήπειρο, καθώς παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου, με εντολή της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Παράλληλα, με ίδιες εντολές, διεκόπησαν τα δρομολόγια του προαστιακού Αθήνα-Κιάτο και αντίστροφα. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού προς Αεροδρόμιο.

Περισσότερα σε λίγο

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στον Κάλαμο Αττικής, στην περιοχή Πανόραμα. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν πυρκαγιάς 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά έχει φτάσει μέχρι την παραλία των Αγίων Αποστόλων και απειλεί σπίτια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις