Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξοργιστικές αποκαλύψεις: Οι αναπάντητες κλήσεις την ώρα της πυρκαγιάς
ΕΛΛΑΔΑ

Εξοργιστικές αποκαλύψεις: Οι αναπάντητες κλήσεις την ώρα της πυρκαγιάς

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν τα όσα καταγράφονται σε επίσημα έγγραφα της Αστυνομίας που θα πάρουν τον δρόμο για τον Εισαγγελέα. Η Αστυνομία δεν είχε καμία απολύτως επαφή με την Πυροσβεστική. Οι δυο πλέον κρίσιμες υπηρεσίες για τη διάσωση των ανθρώπων δεν μπορούσαν να μιλήσουν ούτε στο τηλέφωνο. «Η ενημέρωση της ΓΑΔΑ ήταν αποκλειστικά από τις […]

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν τα όσα καταγράφονται σε επίσημα έγγραφα της Αστυνομίας που θα πάρουν τον δρόμο για τον Εισαγγελέα.

Η Αστυνομία δεν είχε καμία απολύτως επαφή με την Πυροσβεστική. Οι δυο πλέον κρίσιμες υπηρεσίες για τη διάσωση των ανθρώπων δεν μπορούσαν να μιλήσουν ούτε στο τηλέφωνο.

«Η ενημέρωση της ΓΑΔΑ ήταν αποκλειστικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο» αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο το οποίο αναμένεται να σταλεί στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών που συμμετέχει στην εισαγγελική έρευνα για τη φονική φωτιά.

Κανείς δεν απαντούσε στους πέντε τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης που διαθέτει η Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς οχλήσεις από τους εκφωνητές της ΓΑΔΑ.

Σε υπηρεσιακό έγγραφο αναφέρεται, μάλιστα, ότι η μοναδική επικοινωνία που είχαν οι δύο υπηρεσίες ήταν όταν ένας στέλεχος της Πυροσβεστικής τηλεφώνησε στο «100» για να ενημερώσει για εγκλωβισμένα άτομα στο Νέο Βουτζά.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας είχε καταγγείλει ότι «η Πυροσβεστική δεν μας έδωσε καμία ενημέρωση ούτε για την επικινδυνότητα ούτε για την κατεύθυνσή της πυρκαγιάς. Μέχρι τις 18.10 το απόγευμα που πέρασε την Λεωφόρο Μαραθώνος δεν είχαμε καμία ενημέρωση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή την μαύρη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που εκτελούν χρέη εκφωνητή στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ τηλεφωνούσαν στο κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι όμως δεν απαντούσε κανείς.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα υπάρχουν πέντε διαφορετικοί αριθμοί κλήσεις έκτακτης ανάγκης, ωστόσο σε κανέναν από αυτούς δεν υπήρχε άνθρωπος να σηκώσει το τηλέφωνο.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η μόνη επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ των δυο αυτών νευραλγικών υπηρεσιών ήταν όταν ένας πυροσβέστης κάλεσε στο 100, στην Άμεση Δράση δηλαδή, για να αναφέρει ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε σπίτι στον Νέο Βουτζά!

Ως τώρα υπήρχαν καταγγελίες Αστυνομικών ότι και οι ίδιοι δεν είχαν επαφή με το δικό τους κέντρο,  ότι δεν υπήρχαν κατευθύνσεις και συντονισμός, τώρα όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχουν ντοκουμέντα που καίνε τους υπευθύνους. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί καταγγέλλουν καθημερινά πως ούτε οι ασύρματοι λειτουργούσαν, ούτε τα GPS ήταν ενημερωμένα!

Όλα μπάχαλο δηλαδή… Μπάχαλο με δεκάδες νεκρούς…

Δείτε ακόμη:

Τραγική μαρτυρία αστυνομικού για το Μάτι: Δεν λειτουργούσαν οι ασύρματοι (vid)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις