Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εξαρτήσεις και ατολμία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρτήσεις και ατολμία

Του Γιάννη Ντσούνου Ισχυρές εξαρτήσεις από οικονομικά και πολιτικά κέντρα καταλογίζουν στην κυβέρνηση από την ΝΔ, την ίδια ώρα που την κατηγορούν επίσης για προσπάθεια δημιουργίας «νέας διαπλοκής» και ατολμία στα εθνικά θέματα. Αυτή είναι η ρητορική που θα αναπτύξουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις επόμενες ημέρες, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο ελληνικό […]

Του Γιάννη Ντσούνου

Ισχυρές εξαρτήσεις από οικονομικά και πολιτικά κέντρα καταλογίζουν στην κυβέρνηση από την ΝΔ, την ίδια ώρα που την κατηγορούν επίσης για προσπάθεια δημιουργίας «νέας διαπλοκής» και ατολμία στα εθνικά θέματα.

Αυτή είναι η ρητορική που θα αναπτύξουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις επόμενες ημέρες, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την συνεχιζόμενη «ιδιότυπη κράτηση» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Η εισβολή του κ. Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και η ολιγωρία της επίσημης πολιτείας ως προς την έκδοση εντάλματος σύλληψης και κίνησης της αυτόφωρης διαδικασίας προκαλεί πλήθος ερωτηματικών, αναφέρουν γαλάζιοι βουλευτές και καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει την απαραίτητη «ευαισθησία» στην εφαρμογή των νόμων, όταν πρόκειται για επιχειρηματίες που είναι φίλα προσκείμενοι στην ίδια και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιχειρηματολογία για να δικαιολογηθεί η ενδεχόμενη «καλύτερη μεταχείριση» ως προς τον κ. Σαββίδη από την κυβέρνηση έγκειται σε πρόσφατα γεγονότα του παρελθόντος, όπως είναι οι δηλώσεις του επιχειρηματία ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πραγματικός ηγέτης, ότι στην αδειοδότηση των καναλιών ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δήλωνε ότι έπαιξε τον ρόλο του πλειοδότη, ώστε να πληρώσουν οι υπόλοιποι περισσότερα χρήματα και το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ.

Αποδυναμωμένη κυβέρνηση – αδύναμη χώρα

Ακόμη από τη ΝΔ θεωρούν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος αποτελεί υποκριτική και προσχηματική κίνηση που σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα, απλά το οδηγεί στην λήθη και το «κουκούλωμα».

Δικαιολογούν δε την κριτική τους αυτή, λέγοντας ότι δεν μπορεί η παράνομη πράξη ενός μεγαλομετόχου ΠΑΕ να βάζει σε κίνδυνο οριζόντια όλες τις ομάδες, την εθνική ομάδα, αλλά και τους θεσμούς του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Ενδεικτική η φράση κορυφαίου στελέχους της ΝΔ στην Alpha freepress ότι η κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα κινείται στην λογική «πονάει χέρι, κόβει χέρι, πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι». Οι νόμοι υπάρχουν και το πλαίσιο είναι ιδιαίτερα αυστηρό, αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να εφαρμοστούν, διατείνονται από την ΝΔ και θεωρούν ότι η κυβέρνηση ευθύνεται στον απόλυτο βαθμό, όταν κάποιοι επιχειρηματίες «αποθρασύνονται» και ξεπερνούν τα όρια.

Ο δεύτερος άξονας της ρητορικής της ΝΔ έχει να κάνει με το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, όπου κατηγορούν την κυβέρνηση για ατολμία και υποτονικές κινήσεις, που δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Οι δηλώσεις Στολενμπεργκ από το ΝΑΤΟ ότι το ζήτημα δεν θα λυθεί μέσω της συμμαχίας, αλλά αποτελεί αντικείμενο επίλυσης μεταξύ των δύο χωρών, ουσιαστικά καταρρίπτει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες κινήσεις ως προς την δημοσιοποίηση του θέματος που θα αποτελούσε μέρος της λύσης.

Στην υποκρισία που επιδεικνύουν τα κυβερνητικά στελέχη η ΝΔ εντάσσει και την επίσκεψη του Φώτη Κουβέλη στον Έβρο και την συνάντηση με τους γονείς των αξιωματικών.

Η φράση της μητέρας «τί θα κάνατε αν ήταν δικό σας παιδί;» και η παραίνεση από τον αρχηγό ΓΕΣ να μην συνεχίσει να απευθύνεται έτσι στον υπουργό, δείχνει, υποστηρίζουν από την ΝΔ, την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει ουσιαστικές και ειλικρινείς απαντήσεις για τις επόμενες κινήσεις που σκοπεύει να κάνει σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.

Στη ΝΔ θα επαναφέρουν συνεχώς το ερώτημα της επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο Ερντογάν, αφού μετά την επίσκεψη του τελευταίου στην χώρα μας ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας» με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση και στις «δύο γραμμές» που επικρατούν για ακόμη μία φορά (η πρώτη είναι στην ονομασία των Σκοπίων) στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όπου ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ένα σύνηθες περιστατικό, την ίδια ώρα που ο υπουργός Άμυνας και τα στελέχη των ΑΝΕΛ κάνουν λόγο για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών.

Η ρητορική της ΝΔ, εκτιμούν τα στελέχη της Πειραιώς, θα καταδείξει και τις ισχυρές εξαρτήσεις της κυβέρνησης από πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, αλλά και την επικινδυνότητα στους χειρισμούς των εθνικών μας θεμάτων, που μπορεί να οδηγήσουν την χώρα να βρεθεί μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και περίεργα μονοπάτια…

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις