Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δουζίνας: Να τελειώσει αυτή η κατάσταση με τους χούλιγκανς της γραβάτας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουζίνας: Να τελειώσει αυτή η κατάσταση με τους χούλιγκανς της γραβάτας

Για την διακοπή του πρωταθλήματος μίλησε ο Κωνσταντίνος Δουζίνας, αλλά και την δυσάρεστη κατάσταση στον χώρο του ποδοσφαίρου. «Έπρεπε και πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει μία κατάσταση, στην οποία οι χούλιγκανς της γραβάτας έχουν επιβάλει στο ποδόσφαιρο -και γενικότερα και στην πολιτική και στα media. Μία σειρά από απόψεις, από εκφράσεις, από τρόπο λειτουργίας, ο […]

Για την διακοπή του πρωταθλήματος μίλησε ο Κωνσταντίνος Δουζίνας, αλλά και την δυσάρεστη κατάσταση στον χώρο του ποδοσφαίρου.

«Έπρεπε και πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει μία κατάσταση, στην οποία οι χούλιγκανς της γραβάτας έχουν επιβάλει στο ποδόσφαιρο -και γενικότερα και στην πολιτική και στα media.

Μία σειρά από απόψεις, από εκφράσεις, από τρόπο λειτουργίας, ο οποίος προφανώς δεν αποτελεί κόσμημα για την ελληνική πολιτική ζωή».

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Δουζίνας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Για την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος

«Τα τελευταία γεγονότα αποτελούν αποκορύφωμα μιας σειράς ανάλογων γεγονότων», είπε ο κ. Δουζίνας.

Αναγνώρισε, ωστόσο, πως υφίσταται θέμα αδικίας για ομάδες, οι οποίες δεν είχαν ανάμειξη σε επεισόδια.

«Προφανώς η απόφαση οδηγεί και στην τιμωρία ομάδων, οι οποίες δεν είναι ανακατεμένες και οι οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Αλλά η κατάσταση είναι γενικότερη, η αρρώστια είναι γενικότερη.

Εδώ είχαμε αυτή τη στιγμή το σπάσιμο αυτού του οιδήματος, του σπυριού» επισήμανε, ευχόμενος «αυτό το πολύ ατυχές και λυπηρό γεγονός, που συνέβη προχθές, να δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση και στις αθλητικές Αρχές να δημιουργήσουν πραγματικά ένα καθεστώς, μέσα στο οποίο το ποδόσφαιρο θα ξαναγυρίσει εκεί που ήταν».

Γιώργος Σαββίδης: «Βάλτε την προπαγάνδα και το Κύπελλο στον κ…ο σας»

«Κάποια στιγμή ορισμένα εξαιρετικά δραστήρια και δραστικά μέσα, παρότι για τους ανθρώπους, οι οποίοι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν η πηγή του προβλήματος, μπορεί να εμφανίζονται άδικα.

Ίσως όμως να βοηθάνε στη γενικότερη κάθαρση του αθλήματος και του αθλητισμού γενικότερα. Δεν πρέπει και αυτοί που φταίνε και αυτοί που είναι αθώοι να τιμωρηθούν εξίσου– από την άλλη πλευρά το πρόβλημα ανήκει σε όλους, είναι γενικό πρόβλημα, είναι όλων των ομάδων, όλων των χούλιγκανς με γραβάτες».

Μηταφίδης: Ορισμένοι από τους παράγοντες του ΠΑΟΚ διέπονται από το σύνδρομο της καρδάρας

«Novartis: Για ό,τι δεν έχει παραγραφεί οι δικαστές έχουν αρμοδιότητα-εργαλεία»

Για το έργο της προκαταρκτικής εξέτασης στην υπόθεση Novartis από τη ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, της οποίας και είναι μέλος, ο κ. Δουζίνας επισήμανε:

Ο συνδυασμός των διατάξεων του Συντάγματος, του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών, του Κανονισμού της Βουλής και της νομολογίας των δικαστηρίων, δημιουργούν ένα σύμπλεγμα, το οποίο οδηγεί «στο τέλειο έγκλημα, ή στο σχεδόν τέλειο έγκλημα, δηλαδή, σε ένα έγκλημα το οποίο είναι σχεδόν ακαταδίωκτο».

Για το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «εις βάθος διερεύνηση» της υπόθεσης

Ο βουλευτής εκτιμά πως «εάν αυτή η δικογραφία παραμείνει στη Βουλή, αν πούμε ότι είμαστε αρμόδιοι να εξετάσουμε την υπόθεση, θα την εξετάσουμε για 5-10 μήνες -με όλους τους μάρτυρες και τους μάρτυρες που θα φέρουν και οι εγκαλούμενοι κ.λπ.- και μπορεί να κρατήσει κι έναν χρόνο […] για να πούμε στο τέλος ότι δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, γιατί έχουν παραγραφεί τα αδικήματα».

«Δηλαδή αυτό που καλούμεθα να κάνουμε -από αυτούς που λένε να βγουν όλα στο φως και να καλέσετε μάρτυρες, να κάνετε όλες τις ενέργειες ενός ανακριτή- είναι να εξευτελιστεί ολόκληρο αυτό το πράγμα» είπε

Ο κ. Δουζίνας εξήγησε πως η υπόθεση θα πρέπει να πάει στους δικαστές επειδή «έχουν και τη νόμιμη αρμοδιότητα και τα εργαλεία, για να εξετάσουν αυτά εκ των αδικημάτων, τα οποία δεν έχουν παραγραφεί, αλλά επειδή δεν έχουν παραγραφεί αυτό σημαίνει ότι δεν είναι της αρμοδιότητας της Βουλής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις