Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Για “χαρούλες” στους ΑΝΕΛ προσπαθεί να πείσει τώρα ο Καμμένος – “Νέα εποχή ξεκινά”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για “χαρούλες” στους ΑΝΕΛ προσπαθεί να πείσει τώρα ο Καμμένος – “Νέα εποχή ξεκινά”

Για μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στους ΑΝΕΛ προσπαθεί να πείσει τώρα ο Πάνος Καμμένος δηλώνοντας αισθάνονται δικαιωμένοι για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια  Μιλώντας ενώπιον των έξι βουλευτών του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ο υπουργός εμφανίστηκε με διαφοροποιημένη θέση αναφορικά με το μέλλον της συμφωνίας των Πρεσπών. Ενώ το βράδυ της Κυριακής […]

ΑΝΕΛ.jpg

Για μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στους ΑΝΕΛ προσπαθεί να πείσει τώρα ο Πάνος Καμμένος δηλώνοντας αισθάνονται δικαιωμένοι για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια 

Μιλώντας ενώπιον των έξι βουλευτών του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ο υπουργός εμφανίστηκε με διαφοροποιημένη θέση αναφορικά με το μέλλον της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ενώ το βράδυ της Κυριακής μιλούσε για συνταγματική ακύρωση του κειμένου σήμερα περιέγραψε μια «ζωντανή» συμφωνία που όμως θα καθυστερήσει να έρθει στην ελληνική Βουλή.

«Ξεκινά μια νέα εποχή που μεταθέτει τη συμφωνία για πολύ μετά τον Μάρτιο» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως «αποτελεί δικαίωση για τους ΑΝΕΛ ότι δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση τον Ιούνιο. Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η συμφωνία δεν θα τραβήξει. Το 70% του λαού των Σκοπίων δεν ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει από τη σκληρή γραμμή της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξης της ιστορίας».

Ερωτηθείς για την κόντρα του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο Πάνος Καμμένος είπε πως «εγώ συνομιλώ με τον πρωθυπουργό» ενώ σε αντίστοιχη ερώτηση για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη είπε «είναι φίλος μου. Κάνουμε μαζί διακοπές στην Ικαρία».

Σε δήλωση που έκανε μετά την ομιλία του ενώπιον των έξι βουλευτών του, ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά τον Μάιο για να προσθέσει: Και πολύ πιθανό να γίνουν όταν τελειώνει η τετραετία.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τον Νοέμβριο ικανοποιεί τους στόχους που είχε θέσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας πως «τα αναδρομικά των ενστόλων δόθηκαν και αντισταθήκαμε στην μείωση συντάξεων και μισθών».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το κόμμα ετοιμάζει δύο νομοσχέδια για την μείωση της φορολογίας που θα τα συζητήσει με τον πρωθυπουργό. «Θα έρθουν δύο νομοσχέδια που θα δίνουν φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που θα επενδύσουν μέσα στην επόμενη χρονιά» ανέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις