Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εξαπάτησαν τον Λευτέρη Πανταζή (pic)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εξαπάτησαν τον Λευτέρη Πανταζή (pic)

Η Αστυνομία προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων δύο ανθρώπων που εξαπάτησαν πολίτες, μεταξύ των οποίων και το γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή, αποσπώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι δράστες πλησίαζαν συνήθως τα ανυποψίαστα θύματα υποκρινόμενα μέλη οργανώσεων και ζητούσαν δωρεές για κοινωφελείς σκοπούς. Αίσθηση προκαλεί επίσης η αποκάλυψη πως ο 60χρονος συλληφθείς έκανε μηδενική φορολογική δήλωση […]

Η Αστυνομία προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων δύο ανθρώπων που εξαπάτησαν πολίτες, μεταξύ των οποίων και το γνωστό τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή, αποσπώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι δράστες πλησίαζαν συνήθως τα ανυποψίαστα θύματα υποκρινόμενα μέλη οργανώσεων και ζητούσαν δωρεές για κοινωφελείς σκοπούς.

Αίσθηση προκαλεί επίσης η αποκάλυψη πως ο 60χρονος συλληφθείς έκανε μηδενική φορολογική δήλωση και εμφανιζόταν ως άπορος!

Οι Αρχές υπολογίζουν πως η λεία τους ήταν περίπου 280.000 ευρώ. Μάλιστα, για να αποφύγουν την προφυλάκιση και να αναγνωριστούν ελαφρυντικά, επέστρεψαν σε κάποια από τα θύματα τους ολόκληρο το ποσό που τους είχαν αποσπάσει!

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός ημεδαπού και μίας αλλοδαπής, οι οποίοι συνελήφθησαν την 3-10-2018 στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, κατηγορούμενοι για απάτες σε βάρος πολιτών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α. ΚΑΛΑΤΖΑΚΗ Ευάγγελο του Δημητρίου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 10-2-1957 στην Κερατέα Αττικής:

Β. (επιθ) MBUGUA (ον) Salome Gathoni του James και της Julia γεννηθείσα στις 5-8-1979 στην Κένυα:

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως 5-12-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9673358 και 210-9673353 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις