Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυγενάκης για συμφωνία: «Είναι κακή και μη αποδεκτή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης για συμφωνία: «Είναι κακή και μη αποδεκτή»

Τη συμφωνία για το Σκοπιανό σχολίασε ο Λευτέρης Αυγενάκης. «Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών είναι μια κακή συμφωνία και μη αποδεκτή. Είναι μια συμφωνία που θίγει τα εθνικά συμφέροντα», δήλωσε από τη Φλώρινα ο Γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας. Διαβάστε ακόμα: Μουζάλας για προσφυγικό: «Να σταματήσουν οι πόλεμοι» «Έχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά […]

Τη συμφωνία για το Σκοπιανό σχολίασε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο χωρών είναι μια κακή συμφωνία και μη αποδεκτή. Είναι μια συμφωνία που θίγει τα εθνικά συμφέροντα», δήλωσε από τη Φλώρινα ο Γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμα: Μουζάλας για προσφυγικό: «Να σταματήσουν οι πόλεμοι»

«Έχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά με την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες. Ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε μία κακή συμφωνία. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είναι πληγωμένοι, επειδή η Κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες τους».

Και συνέχισε: «Είναι μια προκλητική συμφωνία που περιλαμβάνει απαράδεκτες υποχωρήσεις από τις πάγιες εθνικές μας θέσεις. Η αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Είναι ανήκουστη υποχώρηση».

Mάλιστα, ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούται να φέρει στη Βουλή η ελληνική κυβέρνηση. «Όπως ακριβώς έθεσε προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας την Κυριακή, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία».

Διαβάστε ακόμα: «Ραντεβού στα ακροατήρια» – Αγωγή Καπαρουδάκη σε Καμμένο

«Θέλουμε σταθερότητα στα Βαλκάνια. Θέλουμε ειρήνη και σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης με τους γείτονες μας. Αλλά αυτό προϋποθέτει σχέσεις ειλικρινείς και χτισμένες σε στέρεες βάσεις. Αυτό προϋποθέτει μια σταθερή και ισχυρή Ελλάδα. Αυτό επιβάλλει μια λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις