Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Έντυσαν» τις κλούβες οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

«Έντυσαν» τις κλούβες οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ (pics)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιησαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έξω από το ΥΠΕΚΑ. Η ΕΛ.ΑΣ είχε σχηματίσει από νωρίς ισχυρό κλοιό από κλούβες της αστυνομίας περιμετρικά του υπουργείου προκειμένου να μην μπορέσουν οι διαδηλωτές να πλησιάσουν. Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιούνταν η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ το οποίο έλαβε αποφάσεις σχετικά με τις διαδικασιές πώλησης […]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιησαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έξω από το ΥΠΕΚΑ.

Η ΕΛ.ΑΣ είχε σχηματίσει από νωρίς ισχυρό κλοιό από κλούβες της αστυνομίας περιμετρικά του υπουργείου προκειμένου να μην μπορέσουν οι διαδηλωτές να πλησιάσουν.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιούνταν η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ το οποίο έλαβε αποφάσεις σχετικά με τις διαδικασιές πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. 

Παρά τον μικρό αριθμό διαδηλωτών, το ΥΠΕΚΑ ήταν «οχυρωμένο».

Διαβάστε ακόμα:

«Μπλεξίματα» με την αστυνομία για τον Φίλιππο Πετσάλνικο

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο διαγωνισμός για την πώληση των μονάδων θα προκηρυχθεί ως το τέλος Μαΐου, ενώ στις 7 Ιουνίου θα συνεδριάσει η γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.

Τα προς έγκριση σχέδια απόσχισης των δυο κλάδων περιλαμβάνουν τη μονάδα Μελίτη Ι στη Φλώρινα, την άδεια για κατασκευή της Μελίτη ΙΙ και τα δικαιώματα στα ορυχεία που τις τροφοδοτούν και τον δεύτερο τις μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης, μαζί με τα δικαιώματα στα ορυχεία καθώς επίσης και την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 26 Ιουνίου για την επικύρωση της όλης διαδικασίας.

Η έγκριση της σύστασης των δύο νέων εταιριών από το ΓΕΜΗ αναμένεται στις 30 Ιουνίου και αμέσως μετά η δημοσίευση της προκήρυξης για την έναρξη των δύο διαγωνισμών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις