Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Φορολογικές δηλώσεις 2018: Oι… παγίδες και οι αλλαγές – Τι να προσέξετε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Oι… παγίδες και οι αλλαγές – Τι να προσέξετε

Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει. Αφορά σε όλους τους φορολογούμενους για τα εισοδήματα του 2017. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η εγκύκλιος- μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει διευκρινίσεις για το πώς θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι τις δαπάνες με «πλαστικό» χρήμα για να καλύψουν το αφορολόγητο όριο, τα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις […]

Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει.

Αφορά σε όλους τους φορολογούμενους για τα εισοδήματα του 2017. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Η εγκύκλιος- μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει διευκρινίσεις για το πώς θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι τις δαπάνες με «πλαστικό» χρήμα για να καλύψουν το αφορολόγητο όριο, τα εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, καθώς και τι ισχύει για τους έγγαμους και τους φιλοξενούμενους.

Όπως όμως συμβαίνει κάθε φορά, υπάρχουν και μερικά σημεία – κλειδιά, όπως φαίνεται και στο newpost. gr. Στόχος να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και να αποφευχθούν λάθη που θα επιφέρουν πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Διαβάστε ακόμα

Φορολογικές δηλώσεις 2018: Άνοιξε η εφαρμογή στο TAXISnet

Οι… παγίδες

Επιστροφή αναδρομικών κρατήσεων σε συνταξιούχους: Δεν αποτελούν εισόδημα της χρήσης 2017 και συνεπώς θα πρέπει να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση για κάθε ένα από τα προηγούμενα έτη στα οποία αντιστοιχούν τα αναδρομικά.

Αποδείξεις: Πρόκειται για τους κωδικούς 049-050 της φετινής δήλωσης οι οποίοι δεν προσυμπληρώνονται από τη Φορολογική Διοίκηση, αλλά οι ίδιοι οι φορολογούμενοι υπολογίζουν το σύνολο και το αναγράφουν.

Ιατρικά έξοδα: Οι κωδικοί 051-052 καταργήθηκαν, αφού από την 1η Ιανουαρίου 2017 και έπειτα, οι ιατρικές δαπάνες δηλώνονται μαζί με τις λοιπές δαπάνες στους κωδικούς 049-050 για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

Διαβάστε ακόμα

Δήλωση με… νόημα από τη Λαγκάρντ – Να εφαρμοστεί το πρόγραμμα αλλιώς…

Κοινή δήλωση συζύγων: Δεν θα ισχύσει από φέτος η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για υποβολή χωριστής φορολογικής δήλωσης συζύγων. Έτσι, η χωριστή δήλωση μπορεί να υποβληθεί μόνο εφόσον έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης ή ο ένας από τους δύο συζύγους είναι σε κατάσταση πτώχευσης ή έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

Tι άλλαξε

Στις φετινές δηλώσεις έχουν προστεθεί νέοι κωδικοί που αφορούν στη χρηματοδότηση πολιτικών προσώπων ή κομμάτων, στα έσοδα από μισθώσεις ακινήτων Airbnb, σε όσους φιλοξενούν φυσικά πρόσωπα εκτός από τα προστατευόμενα μέλη αλλά και στον Ταχυδρομικό Κώδικα της κύριας κατοικίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις