Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σκληρό κύκλωμα μαστροπών – Έβαζαν στο “παιχνίδι” ακόμη και… ντετέκτιβ (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρό κύκλωμα μαστροπών – Έβαζαν στο “παιχνίδι” ακόμη και… ντετέκτιβ (pics)

  Του Πέτρου Καρσιώτη Κύκλωμα σκληρών μαστροπών, που παγίδευε αλλοδαπές κοπέλες για να τις φέρει στην Αθήνα, ανέθετε σε ιδιωτικό ερευνητή να βρει τα… ίχνη τους, όταν κάποια από τα θύματα του traffiking κατάφερναν να αποδράσουν και να αναζητήσουν βοήθεια για τις δραματικές καταστάσεις που βίωναν. Έλεγαν στον ερευνητή ότι είχαν εξαφανιστεί και… ανησυχούσαν Στον […]

 

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κύκλωμα σκληρών μαστροπών, που παγίδευε αλλοδαπές κοπέλες για να τις φέρει στην Αθήνα, ανέθετε σε ιδιωτικό ερευνητή να βρει τα… ίχνη τους, όταν κάποια από τα θύματα του traffiking κατάφερναν να αποδράσουν και να αναζητήσουν βοήθεια για τις δραματικές καταστάσεις που βίωναν.

Έλεγαν στον ερευνητή ότι είχαν εξαφανιστεί και… ανησυχούσαν

Στον ντετέκτιβ, τα μέλη του κυκλώματος εκμετάλλευσης των γυναικών, έλεγαν ότι είχαν… εξαφανιστεί και “ανησυχούσαν”, ενώ από την άλλη  πλευρά για να εντοπίσουν τα ίχνη τους δημιουργούσαν ψευδείς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Προέβαλαν οικονομικό χρέος για τα μεταφορικά των θυμάτων

Στις κοπέλες, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τη Λευκορωσία έλεγαν ακόμη ότι είχαν οικονομικό… χρέος απέναντί τους λόγω των εξόδων που οι ίδιοι είχαν καταβάλει για να έρθουν στη χώρα μας.

Για να τις πείσουν καθώς επρόκειτο για γυναίκες σε οικονομική ανέχεια, υπόσχονταν εργασίες στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης με… μεγάλες απολαβές.

Παρακρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων

Τις εγκαθιστούσαν όμως σε διαμερίσματα του κέντρου, τις φρουρούσαν, τις μετέφεραν σε οίκους ανοχής και παρακρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων.

Οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, μετά από οργανωμένη επιχείρηση συνέλαβαν οκτώ μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 25 έως 68 χρόνων, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα οκτώ άτομα.

 

Υποχρέωναν τις κοπέλες να εργάζονται ως και 16 ώρες την ημέρα

Οι αστυνομικοί παραθέτοντας σημαντικές λεπτομέρειες,  είπαν ότι  οι σκληροί μαστροποί έβαζαν τις γυναίκες να εκδίδονται στους οίκους ανοχής 15 έως 16 ώρες την ημέρα, με την κάθε μια από αυτές να εξυπηρετεί… περίπου 40 πελάτες.

Το κάθε ερωτικό ραντεβού χρεώνονταν περίπου 20 ευρώ, δηλαδή το έσοδο από την κάθε άτυχη γυναίκα ήταν 800 ευρώ την ημέρα, και περίπου 8 έως 12.000 ευρώ από όλες. Τα θύματα έπαιρναν μόλις 10 ευρώ την ημέρα.!

Δύο κατάφεραν να ξεφύγουν – Η μία όταν μέθυσε η φρουρός

Οι δύο κατάφεραν να ξεφύγουν.

Η μια  από τις κοπέλες κατάφερε να ξεφύγει  από τα χέρια της… επιτηρήτριας, όταν η τελευταία που κρατούσε όλα τα διαβατήρια των κοριτσιών, μέθυσε!

Ήρθε έγκυος αλλά απέβαλε

Σύμφωνα με την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος, η μια από της Λευκορωσίδες ήρθε έγκυος στην Ελλάδα αλλά απέβαλε.

 

Όπως αποκάλυψαν, μάλιστα, οι ίδιοι αστυνομικοί, οι δράστες εξασφάλιζαν ψευδείς βεβαιώσεις ότι οι κοπέλες ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης για να μην παραστούν στην συνέντευξη χορήγησης  ασύλου καθυστερώντας την παραμονή τους.

Ψάχνουν συνεργούς του κυκλώματος στο εξωτερικό

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια Ανάκριση, ενώ θα πραγματοποιηθούν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να εντοπιστούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διαμένουν στο εξωτερικό.

Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις