Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πυρά Σπυράκη κατά Καμμένου: Ρωτάμε ευθέως γιατί δεν ήρθαν στα ταμεία τα 66 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυρά Σπυράκη κατά Καμμένου: Ρωτάμε ευθέως γιατί δεν ήρθαν στα ταμεία τα 66 εκατ. ευρώ

«Κανένας δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο τον εαυτό του» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ. Αναφερόμενη στο «κόψιμο» της Ντόρας Μπακογιάννη που δεν θα αναλάβει κάποια υπουργική θέση στην κυβέρνηση της ΝΔ, η Μαρία Σπυράκη τόνισε πως είναι ένα πρόσωπο με «ξεχωριστή προσφορά και πολιτικό εκτόπισμα», […]

«Κανένας δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένο τον εαυτό του» επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενη στο «κόψιμο» της Ντόρας Μπακογιάννη που δεν θα αναλάβει κάποια υπουργική θέση στην κυβέρνηση της ΝΔ, η Μαρία Σπυράκη τόνισε πως είναι ένα πρόσωπο με «ξεχωριστή προσφορά και πολιτικό εκτόπισμα», συμπλήρωσε ωστόσο πως η «διακυβέρνηση δεν μπορεί να είναι οικογενειακή υπόθεση». Επισήμανε μάλιστα πως αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η απόφαση του κ. Μητσοτάκη. «Η απόφαση του Κ. Μητσοτάκη για τη Ντ. Μπακογιάννη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα», σημείωσε.

«Ο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε θέματα που δεν υπάρχουν επί ελληνικού εδάφους»

Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετώπισε το θέμα της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου «με σύνεση και υπευθυνότητα», τόνισε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Και διερωτήθηκε αν «ο στόχος της θετικής επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων επετεύχθη», κάνοντας λόγο για «προφανή έλλειψη προετοιμασίας από την κυβέρνηση».

«Ο κ. Ερντογάν είναι πολύ μακριά από την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» συνέχισε, και πρόσθεσε πως «οι Βρυξέλλες βλέπουν πως η Ελλάδα δίνει την ευκαιρία στον Ερντογάν να μπει στην Ευρώπη».

Η κ. Σπυράκη υποστήριξε πως «μετά από την επίσκεψη Ερντογάν, δεν βελτιώθηκαν οι ελληνοτουρκικές» και υπογράμμισε πως «υπεύθυνη για την προετοιμασία της επίσκεψης ήταν και είναι η κυβέρνηση».

Τόνισε, πως ο Τούρκος πρόεδρος «εγείρει ζητήματα που δεν υπάρχουν σε ελληνικό έδαφος».

«Έστειλα εξώδικο στον Καμμένο για την αναφορά του για τα μαύρα χρήματα»

Σε άλλο σημείο, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως έστειλε εξώδικο «στον Π. Καμμένο για την αναφορά του για τα μαύρα χρήματα». Μάλιστα, τόνισε πως έχει φωτογραφία με τον Άκη Τσοχατζόπουλο την οποία κρατά για το δικαστήριο.

«Ο Καμμένος παραδέχθηκε ότι υπάρχει απώλεια 66 εκατ. ευρώ»

«Προσάπτουμε στον Π. Καμμένο την απώλεια 66 εκατ. ευρώ», ανέφερε η Μαρία Σπυράκη αναφορικά με τη την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

«Ο Π. Καμμένος παραδέχτηκε ότι υπάρχει απώλεια εσόδων 66 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία», συνέχισε και σημείωσε πως για τη Νέα Δημοκρατία το «θέμα παραμένει ανοιχτό». «Υπάρχουν στοιχεία που θα δουν το φως της δημοσιότητας», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως πρόκειται για καινούρια στοιχεία.

«Ρωτάμε ευθέως γιατί δεν ήρθαν στα ταμεία τα 66 εκατ. ευρώ;», συνέχισε η κα Σπυράκη.

«Να χρησιμοποιήσουμε τη φορολογία ως μοχλό ανάπτυξης»

«Η φορολογία πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός ανάπτυξης» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου στις επιχειρήσεις και μείωση του φόρου στα μερίσματα.

«Να συμφωνήσουμε σε σταθερό φορολογικό σύστημα για μια πενταετία» πρόσθεσε και απηύθυνε κάλεσμα στις πολιτικές δυνάμεις που μπορούν και θέλουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι.

«Με ένα ισχυρό μεταρρυθμιστικό σοκ στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα προχωράει μπροστά. Εθνική αρμοδιότητα η φορολογία», είπε

Τέλος, εκτίμησε πως «Η κυβέρνηση μπορεί να πάει σε εκλογές ανά πάσα στιγμή».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις