Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Προσοχή! Γιατί να μην πλένετε το ωμό κρέας (pics)
PLUS

Προσοχή! Γιατί να μην πλένετε το ωμό κρέας (pics)

Συνήθεια των περισσοτέρων– το 67% με έρευνα του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)- είναι να πλένουν το κοτόπουλο προτού το μαγειρέψουν. Για αυτό όμως ακριβώς χτυπά το «καμπανάκι» η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA). Επισημαίνει πως είναι λάθος τακτική το πλύσιμο του ωμού κρέατος καθώς τα σταγονίδια του νερού μπορεί να […]

Συνήθεια των περισσοτέρων– το 67% με έρευνα του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)- είναι να πλένουν το κοτόπουλο προτού το μαγειρέψουν.

Για αυτό όμως ακριβώς χτυπά το «καμπανάκι» η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Επισημαίνει πως είναι λάθος τακτική το πλύσιμο του ωμού κρέατος καθώς τα σταγονίδια του νερού μπορεί να μολυνθούν από βακτήρια που υπάρχουν στο κρέας, τα οποία στη συνέχεια θα εξαπλωθούν σε όλες τις γύρω επιφάνειες.

Διαβάστε ακόμα:

Θέλεις να… γλείψεις το πρόσωπο σου; Μπορείς!

Σχετικές έρευνες, όπως από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού, δείχνουν ότι τα βακτήρια μπορεί να εξαπλωθούν σε απόσταση έως και ένα μέτρο μακριά από τον νεροχύτη!

«Από επιστημονική σκοπιά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι πλένοντας το κοτόπουλο το κάνουμε πιο ασφαλές. Στην πραγματικότητα, το κάνουμε λιγότερο ασφαλές» εξηγεί η Τζένιφερ Κουίνλαν, ερευνήτρια που ασχολείται με θέματα που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων.

Ο ιδανικός τρόπος, λοιπόν, για να εξουδετερώσει κανείς τους μικροοργανισμούς είναι να μαγειρέψει το κρέας στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις