Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πέστο… και έγινε, αποκλειστικά από τα χεράκια σου
PLUS

Πέστο… και έγινε, αποκλειστικά από τα χεράκια σου

Η σάλτσα πέστο, με βάση τον βασιλικό, είναι η γνωστή που χρησιμοποιούμε σε μακαρόνια ή πίτσες Υλικά 1 κουταλιά αμύγδαλα φιλεταρισμένα 1 κουταλιά κουκουνάρι 1,5 σκελίδα σκόρδο Φύλλα βασιλικού, ρόκας και ελάχιστο δυόσμο 1 κουταλιά σούπας κάπαρη 100 γραμμάρια παρμεζάνα 2 κουταλιές ελαιόλαδο Εκτέλεση Πλύντε καλά τις πρασινάδες και πετάξτε τα σκληρά κομμάτια Σε μίξερ […]

πέστο

Η σάλτσα πέστο, με βάση τον βασιλικό, είναι η γνωστή που χρησιμοποιούμε σε μακαρόνια ή πίτσες

Υλικά

1 κουταλιά αμύγδαλα φιλεταρισμένα

1 κουταλιά κουκουνάρι

1,5 σκελίδα σκόρδο

Φύλλα βασιλικού, ρόκας και ελάχιστο δυόσμο

1 κουταλιά σούπας κάπαρη

100 γραμμάρια παρμεζάνα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

vegetable grind in mortar and pestle

Εκτέλεση

Πλύντε καλά τις πρασινάδες και πετάξτε τα σκληρά κομμάτια

Σε μίξερ ή μπλέντερ βάλτε όλα τα φύλλα

Ρίξτε σκόρδο, παρμεζάνα σε κομμάτια, κάπαρη, κουκουνάρι και αμύγδαλα

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι

Χτυπήστε καλά -Προσθέστε το ελαιόλαδο τελευταία στιγμή, χτυπήστε ξανά

Έτοιμο!

Συντηρείται για μέρες στο ψυγείο, αρκεί να βάλετε λάδι στην επιφάνεια.

clear glass jar on gray surface

Photos unsplash

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις