Πέστο… και έγινε, αποκλειστικά από τα χεράκια σου

PLUS

Πέστο… και έγινε, αποκλειστικά από τα χεράκια σου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Η σάλτσα πέστο, με βάση τον βασιλικό, είναι η γνωστή που χρησιμοποιούμε σε μακαρόνια ή πίτσες Υλικά 1 κουταλιά αμύγδαλα φιλεταρισμένα 1 κουταλιά κουκουνάρι 1,5 σκελίδα σκόρδο Φύλλα βασιλικού, ρόκας και ελάχιστο δυόσμο 1 κουταλιά σούπας κάπαρη 100 γραμμάρια παρμεζάνα 2 κουταλιές ελαιόλαδο Εκτέλεση Πλύντε καλά τις πρασινάδες και πετάξτε τα σκληρά κομμάτια Σε μίξερ […]

01.01.2019 | 19:39

Η σάλτσα πέστο, με βάση τον βασιλικό, είναι η γνωστή που χρησιμοποιούμε σε μακαρόνια ή πίτσες

Υλικά

1 κουταλιά αμύγδαλα φιλεταρισμένα

1 κουταλιά κουκουνάρι

1,5 σκελίδα σκόρδο

Φύλλα βασιλικού, ρόκας και ελάχιστο δυόσμο

1 κουταλιά σούπας κάπαρη

100 γραμμάρια παρμεζάνα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλύντε καλά τις πρασινάδες και πετάξτε τα σκληρά κομμάτια

Σε μίξερ ή μπλέντερ βάλτε όλα τα φύλλα

Ρίξτε σκόρδο, παρμεζάνα σε κομμάτια, κάπαρη, κουκουνάρι και αμύγδαλα

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι

Χτυπήστε καλά -Προσθέστε το ελαιόλαδο τελευταία στιγμή, χτυπήστε ξανά

Έτοιμο!

Συντηρείται για μέρες στο ψυγείο, αρκεί να βάλετε λάδι στην επιφάνεια.

Photos unsplash

Exit mobile version