Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ομηρικές μάχες με τους Αλβανούς μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, του Πέτρου Καρσιώτη
ΕΛΛΑΔΑ

Ομηρικές μάχες με τους Αλβανούς μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, του Πέτρου Καρσιώτη

  Τoυ Πέτρου Καρσιώτη Ομηρικές…  μάχες με ληστές,  μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, έδιναν ένοικοι διαμερισμάτων και μονοκατοικιών , όταν τύχαινε να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τους έβρισκαν επί το έργον! Ο λόγος για τρεις Αλβανούς κακοποιούς, από τους οποίους συνελήφθησαν οι δύο  στα Γλυκά Νερά και  καταζητείται ο τρίτος. Στόχευαν, σύμφωνα με τα […]

 

Τoυ Πέτρου Καρσιώτη

Ομηρικές…  μάχες με ληστές,  μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, έδιναν ένοικοι διαμερισμάτων και μονοκατοικιών , όταν τύχαινε να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τους έβρισκαν επί το έργον!

Ο λόγος για τρεις Αλβανούς κακοποιούς, από τους οποίους συνελήφθησαν οι δύο  στα Γλυκά Νερά και  καταζητείται ο τρίτος.

Στόχευαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, κατοικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και αυτό το γνώριζαν είτε χτυπώντας επίμονα τα κουδούνια είτε από παρακολούθηση την ώρα που έβγαιναν.

Η πρώτη τους «δουλειά» ήταν να εξουδετερώσουν τους συναγερμούς ασφαλείας και στη συνέχεια εισέρχονταν στο εσωτερικό από όπου με όλη τους την… άνεση αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Διέφευγαν συνήθως με τα αυτοκίνητα των θυμάτων τους, αφού έβρισκαν τα κλειδιά σε σημεία των οικιών.

Στα ίδια αυτοκίνητα  τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες υψηλής πιστότητας – σε σημείο να… μπερδεύονται και οι αστυνομικοί σε τυχαίους ελέγχους – και τα χρησιμοποιούσαν για τις επόμενες ληστρικές επιδρομές τους.

Τους αριθμούς των πλαστών πινακίδων τους «αντέγραφαν» από την απλή παρατήρηση άλλων τυχαίων αυτοκινήτων ίδιας μάρκας, μοντέλου και χρώματος!

Η Αστυνομία επισημαίνει ότι «στις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες επέστρεφαν στις οικίες τους, δεν δίσταζαν να τους ασκήσουν βία».

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, των αστυνομικών στη Βορειοανατολική Αττική,  οι δράστες είχαν συστήσει τη συμμορία, τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, συμμορία με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι έχουν πάρει μέρος σε δέκα τέσσερις διαρρήξεις οικιών, ενώ έχουν διαπράξει και μία ένοπλη ληστεία.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών
  • Τιμαλφή
  • Ηλεκτρονικές συσκευές ( laptop , tablet και κινητά)
  • Ηλεκτρικές συσκευές
  • Εργαλεία
  • Περίστροφο
  • Φυσίγγια

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις