Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οι Γερμανοί καρφώνουν την κυβέρνηση: «Δίνει επιδόματα, ξεχνάει την ανάπτυξη»
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Γερμανοί καρφώνουν την κυβέρνηση: «Δίνει επιδόματα, ξεχνάει την ανάπτυξη»

«H κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μοιράζει πολλά χρήματα στους οικονομικά αδύναμους. Ο Τσίπρας μοιράζει δισ. στους φτωχούς, όχι και τόσο ανιδιοτελώς Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει καλά ότι οι φτωχοί και οι οικονομικά αδύναμοι αποτελούν μεγάλος μέρος του εκλογικού σώματος. Τυπικά το επόμενο εκλογικό ραντεβού είναι το φθινόπωρο του 2019, δεν αποκλείεται ωστόσο οι εκλογές να […]

«H κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μοιράζει πολλά χρήματα στους οικονομικά αδύναμους. Ο Τσίπρας μοιράζει δισ. στους φτωχούς, όχι και τόσο ανιδιοτελώς Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει καλά ότι οι φτωχοί και οι οικονομικά αδύναμοι αποτελούν μεγάλος μέρος του εκλογικού σώματος.

Τυπικά το επόμενο εκλογικό ραντεβού είναι το φθινόπωρο του 2019, δεν αποκλείεται ωστόσο οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα. Από τον Αύγουστο του 2018 και την έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκηρυχθούν εκλογές. Σε κάθε περίπτωση όμως πριν το 2019, όταν οι Έλληνες βρεθούν αντιμέτωποι με νέο κύμα περικοπών συντάξεων και φορολογικών αυξήσεων».

«Η γενναιοδωρία του πρωθυπουργού θα χρηματοδοτηθεί εν τέλει από την υπερβολική φορολόγηση των εναπομενόντων κερδοφόρων επιχειρήσεων και τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα και όχι φυσικά από την άνω του μέσου όρου οικονομική ανάπτυξη. Ήδη πάντως η κυβέρνηση σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για την εποχή μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος. Ακόμα ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και μετά ανοίγει ο δρόμος για την απεξάρτηση από τους δανειστές», γράφει η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Εμπρός για την τελευταία μάχη».

Η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει ότι επειδή το πολυνομοσχέδιο αφορά και το δικαίωμα στην απεργία προβάλλεται σθεναρή αντίσταση: «Η οργή είναι μεγάλη διότι είναι μια αριστερή κυβέρνηση που προωθεί τις μεταρρυθμίσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας όμως υπερασπίζεται το τελευταίο πακέτο μέτρων ως ένα τελευταίο βήμα για να βγει η χώρα από τα μνημόνια.

Ως αντάλλαγμα η Ελλάδα θα λάβει την τελευταία δόση δανείων ύψους 4,5 δισ. Για να κατευνάσει τους επικριτές ο πρωθυπουργός υπόσχεται αύξηση του επιδόματος τέκνων σε 300.000 οικογένειες και καλύτερη προστασία εργαζομένων σε περίπτωση χρεοκοπίας της επιχείρησης στην οποία εργάζονται. Αυτά όμως που εξοργίζουν τους πολίτες είναι κυρίως οι νέες ρυθμίσεις του απεργιακού δικαιώματος, καθώς και οι σχεδιαζόμενοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις