Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μπορώ να καθαρίσω το πληκτρολόγιο μου χωρίς σπρέι;
PLUS

Μπορώ να καθαρίσω το πληκτρολόγιο μου χωρίς σπρέι;

Το πληκτρολόγιο είναι το πιο βρώμικο πράγμα πάνω σε ένα λάπτοπ καθώς αυτό είναι το μέρος που αγγίζουν τα χέρια σας περισσότερο Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο του λάπτοπ σας σιγουρευτείτε πως δεν είναι ανοιχτό και πως δεν είναι συνδεδεμένο με ρεύμα. Επίσης, καλό είναι να αφαιρέσετε το ποντίκι καθώς και τυχόν cd ή usb. […]

Το πληκτρολόγιο είναι το πιο βρώμικο πράγμα πάνω σε ένα λάπτοπ καθώς αυτό είναι το μέρος που αγγίζουν τα χέρια σας περισσότερο

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο του λάπτοπ σας σιγουρευτείτε πως δεν είναι ανοιχτό και πως δεν είναι συνδεδεμένο με ρεύμα. Επίσης, καλό είναι να αφαιρέσετε το ποντίκι καθώς και τυχόν cd ή usb.

Για να καθαρίσετε, λοιπόν, το πληκτρολόγιο ενός λάπτοπ θα χρειαστείτε ένα απαλό βαμβακερό πανί και ένα ειδικό καθαριστικό για πληκτρολόγια το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα που πουλάει σχετικά προϊόντα. Ψεκάζοντας λίγο από αυτό το προϊόν πάνω στο πανί μπορείτε να καθαρίσετε ένα-ένα τα πλήκτρα. Αν δεν επιθυμείτε να πάρετε σπρέι, μπορείτε απλά να καθαρίσετε με το πανί το κάθε πλήκτρο και τα κενά που υπάρχουν.

Για να κάνετε την όλη διαδικασία ακόμα πιο απλή μπορείτε να πάρετε μερικές μπατονέτες, να ρίξετε λίγο οινόπνευμα σε αυτές και να καθαρίσετε ανάμεσα στα πλήκτρα. Για την επιφάνεια των πλήκτρων χρησιμοποιήστε ένα μαλακό βαμβακερό πανί με οινόπνευμα.

Επιπλέον, για να διώξετε τη σκόνη ή τυχόν σκουπίδια που μπορεί να έχουν μαζευτεί ανάμεσα στα πλήκτρα ή και στο εσωτερικό τους η λύση είναι μία. Αφού αναποδογυρίσετε το λάπτοπ σας και το τινάξετε καλά για να φύγουν τα πάνω-πάνω σκουπίδια, πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και περάστε με το μικρό σκουπάκι που έχει τα πλήκτρα από πάνω. Κάντε το ίδιο και με όλες τις εσοχές που έχει το λάπτοπ σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για laptop roses office
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις