Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ληστές – βασανιστές σκέπαζαν και απειλούσαν τα θύματά τους, του Πέτρου Καρσιώτη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστές – βασανιστές σκέπαζαν και απειλούσαν τα θύματά τους, του Πέτρου Καρσιώτη

Του Πέτρου Καρσιώτη Μαρτυρικές ώρες, στα χέρια ληστών, σκεπασμένοι με παπλώματα και κουβέρτες, δεμένοι με μονωτικές ταινίες στα χέρια και με συνεχείς απειλές για τη ζωή τους, έζησαν δύο από τα θύματα της συμμορίας 22χρονου Έλληνα, στο κέντρο της Αθήνας. Ο 22χρονος συνελήφθη στην οδό Ζωοδόχου Πηγής ενώ επιχείρησε να μπει σε άδειο διαμέρισμα και […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μαρτυρικές ώρες, στα χέρια ληστών, σκεπασμένοι με παπλώματα και κουβέρτες, δεμένοι με μονωτικές ταινίες στα χέρια και με συνεχείς απειλές για τη ζωή τους, έζησαν δύο από τα θύματα της συμμορίας 22χρονου Έλληνα, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 22χρονος συνελήφθη στην οδό Ζωοδόχου Πηγής ενώ επιχείρησε να μπει σε άδειο διαμέρισμα και έγινε αντιληπτός από τους ενοίκους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο ίδιος, ένας συνεργός του ο οποίος ήδη βρίσκεται προφυλακισμένος και ένας ακόμη που αναζητείται, εντόπιζαν διαμερίσματα η δικηγορικά γραφεία και εισέβαλαν είτε παραβιάζοντας τα παράθυρα η από μπαλκονόπορτες η παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους.

Σε δύο περιπτώσεις βρέθηκαν μπροστά στους ιδιοκτήτες και αυτό σήμανε τις φρικτές ώρες που ακολούθησαν για τα θύματα.

Στη μία περίπτωση εισέβαλαν στον έκτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σόλωνος.

Έγιναν αντιληπτοί από τον 38χρονο ένοικο, τον οποίο με απειλή βίας τον ακινητοποίησαν.

Στη συνέχεια τον έδεσαν με ταινία και τον σκέπασαν με πάπλωμα για να μη βλέπει.

Πάνω από δύο ώρες έμεινε να αγωνιά για τη ζωή του ο 38χρονος, ο οποίος αναγκάστηκε να πει κάτω από το πάπλωμα στους ληστές ότι μετρητά υπήρχαν στο συρτάρι του γραφείου.

Οι δράστες βρήκαν 4.000 ευρώ, ερεύνησαν όλους τους χώρους, άρπαξαν και ηλεκτρονικά αντικείμενα αξίας 5.000 ευρώ και διέφυγαν.

Στις 22 Οκτωβρίου την ίδια εφιαλτική εμπειρία έζησε στα χέρια του 22χρονου και άγνωστου συνεργού του συνταξιούχος δικηγόρος στην οδό Σόλωνος.

Εισέβαλαν από πίσω πόρτα κουζίνας, πηδώντας εκεί από το μπαλκόνι άλλου διαμερίσματος που είχαν διαρρήξει.

Ακινητοποίησαν τον έντρομο συνταξιούχο δικηγόρο, τον έβαλαν στον καναπέ, τον σκέπασαν με κουβέρτα και τον απειλούσαν να αποκαλύψει που είναι τα χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Υπέδειξε τα αντικείμενα αξίας και οι δράστες αφού τα άρπαξαν μαζί με λίρες Αγγλίας και χρυσαφικά διέφυγαν, αφήνοντάς τον κάτω από την κουβέρτα.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, την ώρα που ετοιμαζόταν να τρυπώσει σε πολυκατοικία στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, έπεσε στα χέρια των εκπαιδευμένων ανδρών της ΟΠΚΕ οι οποίοι χωρίς να του αφήσουν το παραμικρό περιθώριο να αντιδράσει του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο τμήμα των Εξαρχείων.

Σκαρφάλωναν και βασάνιζαν

Η δράση της συμμορίας των βασανιστών – ληστών είναι πλούσια. Όμως οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Εξαρχείων κατάφεραν να δέσουν τους δράστες – πρόκειται για τρία άτομα ένας εκ των οποίων αναζητείται – να τους ταυτοποιήσουν με 25 κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου και τυλιγμένους σε μια κόλλα χαρτί να τους στείλουν στη Δικαιοσύνη.

Ο 19χρονος, γιος του Αθηναίου δικηγόρου, προφυλακίστηκε όχι όμως και ο 22χρονος από το Περιστέρι. Οι αστυνομικοί μιλούν για μια άγρια ομάδα η οποία με τη μέθοδο της αναρρίχησης έμπαινε σε σπίτια και βασάνιζε ενώ χαρακτηριστικό της αγριότητας τους ήταν το γεγονός ότι έδεναν με μονωτική ταινία και κουκούλωναν τα θύματα τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 38χρονου στην οδό Σόλωνος

Οι ληστές μπήκαν μέσα τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου και αφού τον είχαν για δύο ώρες κουκουλωμένο με ένα πάπλωμα του πήραν 4000 ευρώ και αντικείμενα αξίας περίπου 7000 ευρώ.

Τον εφιάλτη βίωσε στις 22 Οκτωβρίου και ένας ηλικιωμένος δικηγόρος στην οδό Σόλωνος. Ο 73χρονος βρισκόταν στο διαμέρισμα – γραφείο του 1ου ορόφου και κοιμόταν. Η ομάδα μπήκε μέσα και αφού τον έδεσε και τον κουκούλωσε, του πήραν 200 ευρώ, 3 λίρες Αγγλίας και ένα ρολόι αξίας 5000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις