Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Κέντρο πρόσβασης εξ αποστάσεως στην Ελλάδα εγκαινιάζει η Βιβλιοθήκη του Προέδρου της Ρωσίας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κέντρο πρόσβασης εξ αποστάσεως στην Ελλάδα εγκαινιάζει η Βιβλιοθήκη του Προέδρου της Ρωσίας

  Τουλάχιστον τρία κέντρα πρόσβασης εξ αποστάσεως στο εξωτερικό προτίθεται να εγκαινιάσει η Βιβλιοθήκη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας  έως τα τέλη του 2018. Ένα εκ των τριών αυτών κέντρων θα εγκαινιασθεί στις 14 Μαρτίου στο Βιετνάμ, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της βιβλιοθήκης Αλεξάντρ Βερσίνιν, ένα στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Κοζάνη και την Μολδαβία. Τα […]

 

Τουλάχιστον τρία κέντρα πρόσβασης εξ αποστάσεως στο εξωτερικό προτίθεται να εγκαινιάσει η Βιβλιοθήκη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας  έως τα τέλη του 2018.

Ένα εκ των τριών αυτών κέντρων θα εγκαινιασθεί στις 14 Μαρτίου στο Βιετνάμ, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της βιβλιοθήκης Αλεξάντρ Βερσίνιν, ένα στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Κοζάνη και την Μολδαβία.

Τα κέντρα αυτά, λειτουργούν στο πλαίσιο των Κέντρων Επιστήμης και Πολιτισμού που υπάρχουν στο εξωτερικό, δήλωσε ο διευθυντής της προεδρικής βιβλιοθήκης επισημαίνοντας ότι «τέτοια κέντρα εγκαινιάζουμε στις εθνικές βιβλιοθήκες των άλλων χωρών, σε πανεπιστήμια καθώς και σε διεθνείς οργανισμούς» και στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 θα εγκαινιασθεί ένα τέτοιο κέντρο στην τοπική βιβλιοθήκη της Κοζάνης και στην Μολδαβία.

Συνολικά η βιβλιοθήκη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχει δημιουργήσει 28 κέντρα πρόσβασης εξ αποστάσεως. Το τελευταίο κέντρο εγκαινιάσθηκε στα τέλη Ιανουαρίου του 2018 στην πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλάν Μπατόρ.

Η Βιβλιοθήκη του προέδρου της ιδρύθηκε με εντολή του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 31 Ιανουαρίου του 2007. Στις 26 Απριλίου ο αρχηγός του κράτους πρότεινε στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση να δοθεί στην βιβλιοθήκη το όνομα του πρώτου Προέδρου της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν. Όπως είχε δηλώσει τότε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, η νέα βιβλιοθήκη «θα πρέπει να γίνει πληροφοριακός και συνδετικός κρίκος όλου του συστήματος βιβλιοθηκών της χώρας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις