Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ιδιοκτήτης καφέ μπαρ δηλώνει ο Σέρβος με τα 135 κιλά κοκαΐνη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ιδιοκτήτης καφέ μπαρ δηλώνει ο Σέρβος με τα 135 κιλά κοκαΐνη

του Πέτρου Καρσιώτη Ιδιοκτήτης καφέ μπαρ στο Βελιγράδι, με σπουδές στο παρελθόν στα οικονομικά και μέλος μιας μικρομεσαίας οικογένειας, δηλώνει ο 33χρονος Σέρβος, με το μικρό όνομα Μάρτιν, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της κατοχής της τρομακτικής ποσότητας των 135 κιλών κοκαΐνης! Η αξία της κοκαΐνης αγγίζει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ Η μεγάλη ποσότητα […]

του Πέτρου Καρσιώτη

Ιδιοκτήτης καφέ μπαρ στο Βελιγράδι, με σπουδές στο παρελθόν στα οικονομικά και μέλος μιας μικρομεσαίας οικογένειας, δηλώνει ο 33χρονος Σέρβος, με το μικρό όνομα Μάρτιν, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της κατοχής της τρομακτικής ποσότητας των 135 κιλών κοκαΐνης!

Η αξία της κοκαΐνης αγγίζει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ

Η μεγάλη ποσότητα του πάλαι ποτέ ναρκωτικού της λεγόμενης «υψηλής κοινωνίας», που έχει απλωθεί όμως πια σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, είναι υψηλής καθαρότητας και η αξία της υπολογίζεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος ο Σέρβος, που φέρεται να είχε ενοικιάσει το πολυτελές διαμέρισμα με θέα τη θάλασσα στη Βάρκιζα, λέει ότι στην Αθήνα βρέθηκε από την πατρίδα του τις τελευταίες είκοσι ημέρες.

Είχε αναλάβει τον ρόλο του «φρουρού» των παραισθήσεων

Όλα δείχνουν ότι είχε αναλάβει να φρουρεί την τρομακτική ποσότητα, ενώ άλλοι που έως τώρα διαφεύγουν τη σύλληψη, έχουν αναλάβει τον ρόλο της διακίνησής της είτε στη χώρα μας, είτε και στη Σερβία ή σε άλλες χώρες. Όπως ανέφερε η Αστυνομία σε ολιγόλογη ανακοίνωσή της εν όψει της αναλυτικής παρουσίασης σήμερα, η σύλληψη του Σέρβου πραγματοποιήθηκε μετά από πολυήμερες έρευνες.

Όπως διαπιστώθηκε η ενοικίαση του διαμερίσματος είχε γίνει με το γνωστό πια σύστημα της διαδικτυακής ενοικίασης, μια μέθοδο που χρησιμοποιούν εκτεταμένα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά και απ’ ό,τι τα γεγονότα δείχνουν και κακοποιοί του Κοινού Ποινικού Δικαίου. Το μεγάλο ζήτημα για τη Δίωξη Ναρκωτικών είναι να εντοπίσει το καρτέλ το οποίο είχε στρατολογήσει τον ιδιοκτήτη του καφέ μπαρ στο Βελιγράδι. Από την παρακολούθηση, αλλά και από τις επικοινωνίες του ίδιου του Σέρβου, τόσο στο διάστημα που προηγήθηκε της έλευσής του στην Αθήνα όσο και σ αυτό της παραμονής του στην Βάρκιζα, ίσως ήδη έχει προσανατολιστεί η έρευνα.

Όπως στην περίπτωση της δράσης του καρτέλ που έδρασε στο Χόνγκ Κόνγκ με την εμπλοκή στη μεταφορά κοκαΐνης της 19χρονης Ειρήνης από τη Μυτιλήνη εν όψει της εορταστικής περιόδου, έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση το καρτέλ αποφάσισε τώρα τη μεταφορά για τον ίδιο λόγο. Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σ’ αυτές των βαλκανικών χωρών και στην ελληνική, συρρέουν χιλιάδες τουρίστες για την εορταστική περίοδο και πολλοί απ αυτούς με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν για αγορά κοκαΐνης και ξέφρενα πάρτι.

Ο 33χρονος Μάρτιν, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πιθανόν, αν οι συνήγοροί του είναι έτοιμοι, να απολογηθεί την Τρίτη σε τακτικό ανακριτή.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις