Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ερώτηση Βορίδη σε Καλογήρου: Έχει καμιά σχέση με τον Κουφοντίνα η νέα διάταξη;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Βορίδη σε Καλογήρου: Έχει καμιά σχέση με τον Κουφοντίνα η νέα διάταξη;

Ευεργετική διάταξη για καταδίκους έχει περιληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με τον Μάκη Βορίδη να φέρνει στην επιφάνεια τον Δημήτρη Κουφοντίνα Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης αν αυτά τα δύο… συνδέονται. Πρόκειται για το άρθρο 37 νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το οποίο το ευεργετικό μέτρο υπολογισμού μίας ημέρας εργασίας […]

Μάκης-Βορίδης-Βορίδη.jpg

Ευεργετική διάταξη για καταδίκους έχει περιληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με τον Μάκη Βορίδη να φέρνει στην επιφάνεια τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης αν αυτά τα δύο… συνδέονται.

Πρόκειται για το άρθρο 37 νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το οποίο το ευεργετικό μέτρο υπολογισμού μίας ημέρας εργασίας σε τρεις ημέρες ποινής, το οποίο μέχρι σήμερα αφορούσε μόνο σε όσους εργάζονταν σε αγροτικής ή κτηνοτροφικές εργασίες σε αγροτικές φυλακές επεκτείνεται και σε όσους εργάζονται και σε μονάδες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης.

“Επειδή στις αγροτικές φυλακές είναι ο Κουφοντίνας έχει καμιά σχέση αυτή η εντελώς εξειδικευμένη και στοχευμένη ρύθμιση;” ρωτά ο κ. Βορίδης.

Καλογήρου: Μην αναπαράγετε fakenews

Η πρώτη απάντηση του Μιχάλη Καλογήρου ήταν αρνητική. “Μην αναπαράγετε fakenews, θα διαψευσθείτε. Θα σας απαντήσω στην ομιλία μου”. “Γι’αυτό ρώτησα. Όταν έχω να κάνω διατύπωση εγώ το λέω ευθέως. Τώρα απευθύνω ερώτημα” είπε ο κ. Βορίδης αναμένοντας την τελική τοποθέτηση του Υπουργού.

Στη δευτερολογία του ο Υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι η διάταξη αποτέλεσε αίτημα διευθύντριας φυλακών ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα διαφορετικού υπολογισμού από κατάστημα κράτησης σε κατάστημα κράτησης.

“Κάποια φυλακή αλλού μετράει για δύο ημέρες και αλλού για τρεις. Θέλουμε να επιλύσουμε αυτό ακριβώς. Να υπάρχει ένας ενιαίος τρόπος προσμέτρησης ημερών” είπε.

Ο κ. Καλογήρου ξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση δεν είναι φωτογραφική για τον Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς δεν τον αφορά γιατί ήδη στην περίπτωσή του αφενός υπολογίζονται τρεις ημέρες και αφετέρου έχει ήδη υπερκαλύψει τα ‘μεροκάματα’ που θα έπρεπε να του υπολογιστούν.

Με αφορμή τη συζήτηση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ο κ. Καλογήρου έκανε αναφορά και στο ζήτημα των αδειών τρομοκρατών.

“Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάρει εφτά άδειες από το 2013 μέχρι που παραβίασε τους όρους. Δεν είδα καμία φωτογραφία του συγκεκριμένου για το 2013 και το 2014 όταν πήρε τις εφτά άδειες”.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις