Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δουζίνας για “Ίλιντεν”: “Εξαιρετικό, αν και… εκτός μόδας” (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουζίνας για “Ίλιντεν”: “Εξαιρετικό, αν και… εκτός μόδας” (vid)

Τη δυσαρέσκειά του για τις αντιδράσεις σχετικά με το «Μακεδονία του Ίλιντεν» εκφράζει ο Κώστας Δουζίνας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την πρόταση ως εξαιρετική. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής είπε: «Το συγκεκριμένο όνομα νομίζω δεν είναι […]

Τη δυσαρέσκειά του για τις αντιδράσεις σχετικά με το «Μακεδονία του Ίλιντεν» εκφράζει ο Κώστας Δουζίνας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την πρόταση ως εξαιρετική.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής είπε:

«Το συγκεκριμένο όνομα νομίζω δεν είναι πολύ της μόδας σήμερα από όσα έχω ακούσει αλλά νομίζω είναι μια εξαιρετικά καλή συμφωνία, πρόταση και προσπάθεια για να μπορέσουν να λυθούν μερικά από τα προβλήματα.

Κυριάκος: Ο κ. Τσίπρας όταν διαπραγματεύεται νύχτα, κινδυνεύει η χώρα

Η ηγεσία της γειτονικής χώρας είχε σοβαρούς λόγους να ελπίζει ότι θα περάσει την συνταγματική αναθεώρηση με την υπάρχουσα βουλή. Θεωρεί δηλαδή ότι το όνομα αυτό θα τους βοηθούσε να το περάσουν σύντομα. Αναφορικά με το όνομα το ίδιο, πολύς κόσμος δεν ήξερε γι αυτή την ιστορία, την εξέγερση του Ιλιντεν.

Κουμουτσάκος: Δεν συζητάμε καν για «Μακεδονία του Ίλιντεν» (vid)

Ούτε εγώ ήξερα και έψαξα.Ήταν μια αγροτική εξέγερση το 1903 στην περιοχή της Μπίτοβα του Μοναστηρίου στην οποία συμμετείχαν και αυτοί που αργότερα ονομάσαμε Σλαβομακεδόνες και Βουλαγαρόφωνοι και ελληνόφωνοι.

Εκτός συζήτησης το «Μακεδονία του Ίλιντεν»

Ήταν αγροτική επανάσταση των κολίγων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όπου στο μανιφέστο της είχε μέσα μια λογική πανβαλκανικής συνομοσπονδίας σοσιαλιστικών χαρακτηριστικών και είχε πολλά από αυτά που έλεγε ο Ρήγας Φεραίος. Η εξέγερση ήταν κατά του οθωμανικού κράτους. Επομένως εκ των προγραμμάτων είναι ονομασία απάντηση στα σχέδια και τις επιθυμίες της Τουρκίας να εισδύσει στα Βαλκάνια».

Ποια είναι η εξέγερση του Ίλιντεν

Νωρίτερα, θετικά είχε τοποθετηθεί και ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στο ΘΕΜΑ 104,6 FM, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα με το «Μακεδονία του Ιλιντεν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις