Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Δολοφονία Στεφανάκου: Οι “βιαστικές” κινήσεις μπορεί να προδώσουν τους εκτελεστές, λένε οι Αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Στεφανάκου: Οι “βιαστικές” κινήσεις μπορεί να προδώσουν τους εκτελεστές, λένε οι Αρχές

Του Πέτρου Καρσιώτη Ελπίδες, ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα πιθανόν να ριχτεί φως στη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, το όνομα του οποίου φιγουράρισε για δύο δεκαετίες σε πολλές δικογραφίες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, εκφράζονται από αστυνομικούς που παίρνουν μέρος στην έρευνα για τον εντοπισμό των εκτελεστών, αλλά και του ανθρώπου που διέταξε την […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ελπίδες, ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα πιθανόν να ριχτεί φως στη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου, το όνομα του οποίου φιγουράρισε για δύο δεκαετίες σε πολλές δικογραφίες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, εκφράζονται από αστυνομικούς που παίρνουν μέρος στην έρευνα για τον εντοπισμό των εκτελεστών, αλλά και του ανθρώπου που διέταξε την δολοφονία.

H σκηνή της εκτέλεσης ίσως δώσει στοιχεία

Το στοιχείο που κάνει τους ερευνητές συγκρατημένα αισιόδοξους, προέρχεται από τη σκηνή της εκτέλεσης με καλάσνικοφ κατά ριπάς του Βασίλη Στεφανάκου, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του.

Ειδοποιήθηκε από τον «παρατηρητή» των κινήσεων Στεφανάκου

Ο κρανοφόρος εκτελεστής, μόλις αντελήφθη την παρουσία του στόχου του, ειδοποιημένος και από κάποιον «παρατηρητή» της ομάδας του, έτρεξε και στην προσπάθειά του να προλάβει να μην κλειδώσει αυτόματα η πόρτα στα τριάντα δευτερόλεπτα, την άνοιξε με το αριστερό του χέρι ενώ με το δεξί πάτησε τη σκανδάλη.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια «πήραν φωτιά»

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν «πάρει φωτιά» στην προσπάθεια των εξειδικευμένων αστυνομικών να ανιχνεύσουν πάνω στην εξωτερική λαβή της πόρτας είτε αποτύπωμα είτε στοιχεία DNA, που ίσως άφησε άθελά του λόγω βιασύνης ο επαγγελματίας, όπως χαρακτηρίζεται, πιστολέρο.

Από το κέντρο της Αθήνας ήρθαν στη  Λ. Αθηνών οι εκτελεστές

Από εκεί και μετά, οι ερευνητές,  που συνεχίζουν να ανιχνεύουν τη διαδρομή των δύο κρανοφόρων εκτελεστών, οι οποίοι κινήθηκαν με κλεμμένη από το Δεκέμβριο μοτοσυκλέτα, μέσω βιντεοληπτικού υλικού που εξασφάλισαν, «βλέπουν» τη μοτοσυκλέτα με τους δύο αναβάτες να κατευθύνεται από το κέντρο της Αθήνας προς τη λεωφόρο Αθηνών, όπου τελικά στήθηκε και η ενέδρα στον Βασίλη Στεφανάκο.

Ψάχνουν το δρομολόγιο διαφυγής

Μέλημα των ίδιων αστυνομικών είναι να βρουν την ακριβή αφετηρία των δύο, αλλά και το που κατευθύνθηκαν μετά την εκτέλεση, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν και την κλεμμένη μοτοσυκλέτα, η οποία έως τώρα δεν έχει βρεθεί πουθενά, έστω καμένη.

Μια λεπτομέρεια που φέρνει στο φως η Alphafreepress, είναι αυτή που προκάλεσε αλυσιδωτά γεγονότα που μπορεί με λίγη τύχη για την Αστυνομία να οδηγήσουν στους φυσικούς αυτουργούς.

Τους είδε μάρτυρας ενώ περίμεναν

Οι δύο άγνωστοι που έφεραν σε πέρας το «συμβόλαιο θανάτου» για τον Βασίλη Στεφανάκο, όταν έφθασαν, όπως είχαν κάνει και άλλες φορές βέβαια, κάτω από την επιχείρησή του, ανέμεναν για λίγο έξω από σούπερ μάρκετ όπου ένας μάρτυρας τους «περιεργάστηκε» επειδή δεν έβγαζαν τα κράνη.

Ο Στεφανάκος κατέβηκε να πάρει κάτι από το αυτοκίνητο και να ξαναανέβει

Ο Βασίλης Στεφανάκος, δεν είχε προγραμματίσει διαδρομή. Απλά, κατέβηκε από τα γραφεία, αφήνοντας εκεί τον άνθρωπο-σκιά του που τον φρουρούσε λόγω και των μεγάλων αντιπαλοτήτων στο χώρο όπου είχε κινηθεί παλαιότερα, για να πάρει από το θωρακισμένο όχημα κάτι προσωπικό του και να επιστρέψει.

Από εκεί αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή του ανθρώπου που κάποτε αποκαλείτο «αρχηγός των αρχηγών» στον κόσμο της νύχτας και που τον τελευταίο καιρό έλεγε ότι άφησε πίσω όλα αυτά που τον είχαν φέρει στη φυλακή και ασχολιόταν με νόμιμες επιχειρήσεις (υγραερίου κλπ).

Οι κινήσεις τους ήταν «βιαστικές»

Οι κινήσεις των δύο κρανοφόρων με το καλάσνικοφ στη θέα του έγιναν αστραπιαίες και βιαστικές. Και πάνω σ αυτή τη βιασύνη, αφού τον έβλεπαν χωρίς συνοδεία ενόπλου, θεωρώντας το ιδανική κατάσταση, έτρεξαν και ο ένας άνοιξε την πόρτα του οχήματος.

Τα ερωτηματικά της αστυνομίας

Αν είχε φροντίσει να φορέσει γάντια, είναι κάτι που θα φανεί. Αν όχι, θα είναι η μεγάλη ευκαιρία της Αστυνομίας καθώς ο συγκεκριμένος εκτελεστής πληρωμένων συμβολαίων δεν είναι η πρώτη φορά έτσι όπως κινήθηκε που έχει φέρει εις πέρας πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις