Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Διαβολική σύμπτωση – Όταν ο Μωραΐτης τσακωνόταν με τον σημερινό συνάδελφο Μπάρκα (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβολική σύμπτωση – Όταν ο Μωραΐτης τσακωνόταν με τον σημερινό συνάδελφο Μπάρκα (vid)

Αναμενόμενος χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ο ανασχηματισμός, εκτός από την τοποθέτηση δύο “παιδιών” του ΓΑΠ σε υφυπουργικές θέσεις Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και πρώην υφυπουργό Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, Θάνο Μωραΐτη. Παλιός γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μωραΐτης είχε διαφωνήσει έντονα με την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και είχε ακολουθήσει τον […]

Μωραΐτης

Αναμενόμενος χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ο ανασχηματισμός, εκτός από την τοποθέτηση δύο “παιδιών” του ΓΑΠ σε υφυπουργικές θέσεις

Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και πρώην υφυπουργό Περιβάλλοντος στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, Θάνο Μωραΐτη.

Παλιός γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μωραΐτης είχε διαφωνήσει έντονα με την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και είχε ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στη δημιουργία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Στο τέλος του 2015 επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά αναλαμβάνοντας γραμματέας Επικοινωνίας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσε επισήμως ότι δεν θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής με αιχμές για την ηγεσία.

«Εκπέμπουμε έναν πολιτικό συντηρητισμό , όταν δίνουμε μάχες οπισθοφυλακής απλά για να τηρηθούν ισορροπίες και τακτικισμοί. Μια βαθιά συντηρητική νοοτροπία ότι κάνουμε σα να μην υπάρχει ότι δυσκολεύει να απαντήσουμε.  Ή αλλάζει ΤΩΡΑ πορεία και αποκτά ταυτότητα και αφήγημα ή διαλύεται οριστικά μεταξύ του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Plan B δεν υπάρχει για τον χώρο».

Αντίστοιχη είναι η περίπτωση του 40χρονου δικηγόρου Άγγελου Τόλκα, πρώην βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ και πρώην αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου επί Γιώργου Παπανδρεου.

Ο κ. Τόλκας είχε παραιτηθεί το φθινόπωρο από γραμματέας Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ, ενώ είχε προηγηθεί παρασκήνιο γύρω από την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος, η ηγεσία του κόμματος του είχε προτείνει και είχε δεσμευτεί να τον στηρίξει ως υποψήφιο, αλλά τελευταία στιγμή προκρίθηκε ο Χρήστος Παπαστεργίου.

«Με μεγάλη μου απογοήτευση, μια σειρά γεγονότων, που εξήγησα δημόσια κατά τη θεσμική διαδικασία της Θεσσαλονίκης στις 6/10/2018, καθιστούν αδύνατο να συνεχίσω το παραπάνω έργο», ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του.

Ένας νέος “Κουίκ” ή “Παπαχριστόπουλος” ή… πολλοί ακόμη

Έναν χρόνο πριν ο Θάνος Μωραΐτης πυροβολούσε τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το αφήγημα τότε της εξόδου από τα Μνημόνια που θα είχαμε τον Αύγουστο του 2018.

Στο πάνελ της ΕΡΤ1 μαζί με τον συνάδελφό του σήμερα (έτερο υφυπουργό), Κωνσταντίνο Μπάρκα διαφωνούσαν για την πορεία της χώρας.

«Όλο το αφήγημα Τσίπρα για τέλος μνημονίων είναι το πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο της πολιτικής μας ιστορίας. Έχουν δεσμεύσει τη χώρα για πάρα πολλά μνημόνια. Έχουν δεσμεύσει την περιουσία των Ελλήνων για 100 χρόνια και προσπαθούν με ωραία λόγια να παρουσιάσουν μια διαφορετική πραγματικότητα, η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και αμείλικτη…», υποστήριξε ο κ. Μωραΐτης.

«Το Καστελλόριζο δεν το θυμάστε» ανταπαντούσε ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

«Σας πονάνε αυτά που λέω αλλά θα με ακούσετε» τόνιζε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις