Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Από ΓΑΠάκια, αγαπάκια με τον Τσίπρα – “Ανοίγει” μέτωπα με τη Χαριλάου η κυβέρνηση «ρετάλια»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από ΓΑΠάκια, αγαπάκια με τον Τσίπρα – “Ανοίγει” μέτωπα με τη Χαριλάου η κυβέρνηση «ρετάλια»

Μπορεί να παλεύει να βγάλει προς τα έξω ένα άνετο πρόσωπο, ωστόσο ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί. Με τη συντριβή που του “δίνουν” οι δημοσκοπήσεις και τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, στο Μαξίμου ψάχνουν νέα όπλα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει για την ώρα να εξουδετερώσει τη Φώφη […]

Αλέξης Τσίπρας

Μπορεί να παλεύει να βγάλει προς τα έξω ένα άνετο πρόσωπο, ωστόσο ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί.

Με τη συντριβή που του “δίνουν” οι δημοσκοπήσεις και τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, στο Μαξίμου ψάχνουν νέα όπλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει για την ώρα να εξουδετερώσει τη Φώφη Γεννηματά, αν και στη Χαριλάου Τρικούπη δεν φαίνεται να ιδρώνουν αυτιά.

Και αυτό γιατί θεωρούν ότι οι Θάνος Μωραΐτης και Άγγελος Τόλκας δεν θα προσφέρουν ούτε ψήφους ούτε το «κεντροαριστερό προσωπείο» που θέλει να φορέσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Απεναντίας, στη Χαριλάου εκτιμούν πως οι κινήσεις του πρωθυπουργού είναι σπασμωδικές και με λογική «πολιτικής συναλλαγής» συσπειρώνουν αντί να αποδυναμώνουν το Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρωθυπουργός όμως επιμένει να προσπαθεί να εγκλωβίσει το κόμμα σε μονοψήφια ποσοστά, ώστε την επόμενη μέρα να είναι ο δυνατός παίχτης στον ευρύτερο χώρο.

Για αυτό και έσπευσε να συμπεριλάβει στην κυβέρνησή του όποιους είχαν διαφωνήσει πρόσφατα με τη Φώφη Γεννηματά. Ο κλήρος έπεσε στον Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος ήταν μέχρι τον Δεκέμβριο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής. Μαζί του θα ορκιστεί και ο Άγγελος Τόλκας.

Παραιτήθηκε από γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη να μην του δώσει το χρίσμα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για τολκασ

Άγγελος Τόλκας

Και οι δύο έχουν διατελέσει υπουργοί και πρόσωπα που προώθησε στις κυβερνήσεις του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός διέσπασε το ΠΑΣΟΚ το 2015, διαλύοντας και το τελευταίο εμπόδιο του Αλέξη Τσίπρα προς την εξουσία. Τώρα συμμετέχει στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά η επιμονή του να συντηρεί το ΚΙΔΗΣΟ κάνει πολλούς να έχουν ερωτήματα για τις πραγματικές του προθέσεις.

Εκτός από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Θάνο Μωραΐτη και τον Άγγελο Τόλκα στο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ουσιαστικά και ο Γιάννης Ραγκούσης, ένα ακόμη στέλεχος που είδε την πολιτική του καριέρα να εκτοξεύεται επί των ημερών Παπανδρέου.

«Το ότι ο Τσίπρας επιλέγει να κάνει υπουργούς… βοηθούς υπουργών του ΠΑΣΟΚ, κηπουρούς και παραγκωνισμένα στελέχη, σημαίνει ότι δεν έχει δεξαμενή από εμάς», λένε πηγές της Χαριλάου.

Αποτέλεσμα εικόνας για μωραιτης

Θάνος Μωραΐτης

Τι ζητούσαν Μωραΐτης – Τόλκας 

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης αποκάλυψε τι ζητούσαν οι Θάνος Μωραΐτης και Άγγελος Τόλκας πριν αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το ΚΙΝΑΛ και να γίνουν υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα.

«Μετά την υπουργοποίηση των Μωραΐτη-Τόλκα έφτασε η στιγμή να τα πούμε όλα» είπε ο κ. Χριστοδουλάκης (Θέμα 104,6).

Ο κ. Τόλκας ζήτησε πέρυσι να γίνει Γραμματέας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ μετά το Συνέδριο 2018 και απερρίφθη. Του έγινε η πρόταση για τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια ζήτησε να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας και επίσης απερρίφθη. Και για όλους αυτούς τους λόγους ζήτησε να βρει καρέκλα αλλού.

Ο κ. Μωραΐτης ήθελε να γίνει μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της παράταξης μας, αίτημα που απερρίφθη, έκτοτε απείχε επιδεικτικά και γι’ αυτό απομακρύνθηκε από τη θέση του Γραμματέα του Τομέα Επικοινωνίας. Όταν του προτείναμε να μπει στο ψηφοδέλτιό μας, το αποδέχθηκε. Ωστόσο όταν διαπίστωσε ότι ήταν δύσκολη η εκλογή του, αποφάσισε να αποσυρθεί, ώστε να αναζητήσει στέγη εύκολης «υπουργοποίησης».

«Ο ορισμός της πολιτικής εξαγοράς. Φαίνεται ότι αμφότεροι Μωραΐτης και Τόλκας ήταν σε αναζήτηση καρέκλας» σχολίασε.

«Καλή συμπόρευση λοιπόν με την κ. Παπακώστα, τον κ. Κουίκ, την κ. Κουντουρά, την κ. Χρυσοβελώνη, τον κ. Πολάκη και όλους εκείνους που αποτελούν τον υποτιθέμενο «προοδευτικό» πόλο».

Το μόνο που πετυχαίνει ο Τσίπρας είναι να μας συσπειρώνει

Αναφερόμενος στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διεμβολίσει την Κεντροαριστερά, ο κ. Χριστουλάκης είπε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να παρουσιάσει το προσωπείο του προοδευτικού και του σοσιαλδημοκράτη.

«Καλό το παραμύθι, αλλά τώρα τελειώνει για τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Οι επιθετικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να συσπειρώνουν τη βάση μας» πρόσθεσε. «Στις εκλογές θα πάρει ο καθένας την απάντηση που του αρμόζει. Η δημοκρατική παράταξη έρχεται από μακριά και θα πάει πολύ μακριά».

Πλέον Τσίπρας και Γεννηματά βρίσκονται σε ανοικτό πόλεμο και μάλιστα στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός έχει κλιμακώσει την επίθεση αλίευσης ψήφων από την Κεντροαριστερά ιδίως μετά την αποτίναξη του «βαριδιού» του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου και την «ρετσινιά» της συγκυβέρνησης με ένα δεξιό κόμμα.

Δείτε ακόμη:

Μωραΐτης

Διαβολική σύμπτωση – Όταν ο Μωραΐτης τσακωνόταν με τον σημερινό συνάδελφο Μπάρκα (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις