Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ανατροπή στην άγρια δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στην άγρια δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Του Πέτρου Καρσιώτη Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τις σιλουέτες των δύο δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο στάδιο της διαφυγής τους από την οδό Ασκπληπιού και ήδη εξετάζεται καρέ-καρέ στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατευθύνθηκαν σε χώρο που είχαν σταθμεύσει τη μοτοσυκλέτα Οι δράστες που με το έγκλημά τους έχουν προκαλέσει σοκ στον δικηγορικό, […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τις σιλουέτες των δύο δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο στάδιο της διαφυγής τους από την οδό Ασκπληπιού και ήδη εξετάζεται καρέ-καρέ στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατευθύνθηκαν σε χώρο που είχαν σταθμεύσει τη μοτοσυκλέτα

Οι δράστες που με το έγκλημά τους έχουν προκαλέσει σοκ στον δικηγορικό, δικαστικό και πολιτικό κόσμο της χώρας, φεύγοντας από το γραφείο του δικηγόρου κατευθύνθηκαν στο χώρο που είχαν σταθμεύσει τη μοτοσυκλέτα και κινήθηκαν προς την οδό Βλαχοπούλου.

Συνεχίζεται η σάρωση για βιντεοληπτικό υλικό

Ενώ η σάρωση για ανεύρεση και νέου βιντεοληπτικού υλικού συνεχίζεται, πληροφορίες που έρχονται στο φως αναφέρουν ότι το ραντεβού των δύο κακοποιών που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, κλείστηκε τηλεφωνικά τις προηγούμενες ημέρες.

Ποιος κάλεσε στο γραφείο κι έκλεισε το ραντεβού

Εκείνο που ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι αν οι ίδιοι κάλεσαν στο γραφείο του κ. Ζαφειρόπουλου η κάποιος άλλος.

Για το λόγο αυτό το κινητό τηλέφωνο αλλά και τα σταθερά του γραφείου εξετάζονται από την Αστυνομία για να διαπιστωθεί από πού ακριβώς ξεκίνησαν όλα για να βρεθούν οι δύο ένοπλοι μέσα στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Έφτασαν στις 6.30 το απόγευμα στο γραφείο της Ασκληπιού

Νεότερα στοιχεία αναφέρουν επίσης ότι έφθασαν στο γραφείο του γιου του Νώντα Ζαφειρόπουλου, παλαιού προέδρου του ΔΣΑ και βουλευτή της Ν.Δ, στις 6 και 30 το απόγευμα της Πέμπτης.

Έμειναν 25 με 30 λεπτά

Χτύπησαν το κουδούνι και τους άνοιξε ο 32χρονος συνεργάτης του δικηγόρου ο οποίος τους έβλεπε πρώτη φορά και τους οδήγησε στην αίθουσα συσκέψεων όπου παρέμειναν για περίπου 25 με 30 λεπτά περιμένοντας τον δικηγόρο που ήταν απασχολημένος με άλλη υπόθεση.

Ο δικηγόρος εμφανίστηκε στην αίθουσα και συνομίλησε μαζί τους για περίπου δέκα λεπτά. Σ αυτά τα λεπτά ο συνεργάτης μπαινόβγαινε στην αίθουσα. Σε κάποια στιγμή χτύπησε μάλλον το τηλέφωνο του διπλανού γραφείου και πήγε να το σηκώσει.

Ο συνεργάτης πάγωσε όταν άκουσε τον πυροβολισμό

Η ώρα είχε φθάσει 7 πλέον και τότε ο συνεργάτης πάγωσε όταν άκουσε έναν πυροβολισμό.

Έτρεξε, ήρθε σε επαφή με τους δράστες οι οποίοι κατά μία πληροφορία του πήραν και τριάντα ευρώ, κίνηση ακατανόητη αφού κίνητρο για όλα αυτά δεν ήταν η ληστεία.

Έτρεξε και βρήκε τον δικηγόρο να ψυχορραγεί

Ο 32χρονος σοκαρισμένος έτρεξε στην αίθουσα κι εκεί βρήκε τον δικηγόρο να ψυχορραγεί.

Τα άτομα που βρέθηκαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν κατά πάσα πιθανότητα Αλβανοί. Ηλικίας περίπου 30 έως 40 χρόνων, ο ένας πιο ψηλός από τον άλλον.

Όταν οι αστυνομικοί βρουν τον λόγο που τους έφερε στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου θα έχουν βρει και τους δολοφόνους και το κίνητρο.

Είχε δεχθεί μόνο μια σφαίρα από απόσταση 1.5 μέτρου

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής είχε δεχθεί μόνο μία σφαίρα στο ύψος του στήθους, από απόσταση 1,5 μέτρου.

Απομακρύνεται το συμβόλαιο θανάτου

Που σημαίνει ότι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα απομακρύνεται το ενδεχόμενο της εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου αφού αν αυτοί ίσχυε όλα θα γίνονταν από την αρχή αστραπιαία χωρίς άλλες διατυπώσεις και κουβέντες δέκα λεπτών.

Ψάχνουν για αποτυπώματα στο γραφείο

Ήδη το εγκληματικό της ΕΛ.ΑΣ παίρνει αποτυπώματα απ όλα τα σημεία από τα οποία πέρασαν και στάθηκαν οι δράστες που δεν φορούσαν γάντια.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις