Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας η γυναίκα με τα χίλια πρόσωπα

Του Πέτρου Καρσιώτη Στο παρελθόν συστηνόταν και εξαπατούσε ανύποπτους ως… εισαγγελέας ή στρατιωτικός δικαστής! Αυτή τη φορά, συστηνόταν ως… αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, έπειθε καταστηματάρχες της Νοτιοανατολικής Αττικής ότι εκκρεμούν σε βάρος τους πρόστιμα ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ και αναλαμβάνοντας με «νόμιμα μέσα» όπως έλεγε, να μειώσει τα ποσά, εισέπραττε τα ανύπαρκτα πρόστιμα! Με κατηγορίες για […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο παρελθόν συστηνόταν και εξαπατούσε ανύποπτους ως… εισαγγελέας ή στρατιωτικός δικαστής!

Αυτή τη φορά, συστηνόταν ως… αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, έπειθε καταστηματάρχες της Νοτιοανατολικής Αττικής ότι εκκρεμούν σε βάρος τους πρόστιμα ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ και αναλαμβάνοντας με «νόμιμα μέσα» όπως έλεγε, να μειώσει τα ποσά, εισέπραττε τα ανύπαρκτα πρόστιμα!

Με κατηγορίες για απάτη κατ’ επάγγελμα

Ο λόγος για μια 53χρονη γυναίκα, η οποία τελικά συνελήφθη από πραγματικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, με τις κατηγορίες της απάτης κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση.

Η… αξιωματικός, που υπέγραφε μάλιστα και… υπεύθυνες δηλώσεις παράδοσης των χρημάτων(!), συνελήφθη στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Τον ενημέρωσε ψευδώς για την καταβολή προστίμου στην επιχείρησή του

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η  53χρονη,  στα τέλη Νοεμβρίου, συστήθηκε σε έναν εκ των παθόντων ως αστυνομικός, με αναληθή στοιχεία, ενημερώνοντάς τον ψευδώς σχετικά με την επιβολή προστίμου σε βάρος του αδελφού του, για παραβάσεις που αφορούν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του.

Τον έπεισε να της καταβάλει 6.000 ευρώ

Ακολούθως, τον έπεισε να της καταβάλει το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου με την ιδιότητά της και με νόμιμες διαδικασίες να μεσολαβήσει για την μείωση του προστίμου.

Μάλιστα, για να γίνει ακόμη πιο πειστική η δράση της, σύναψε σχετική υπεύθυνη δήλωση καταβολής χρημάτων με τα στοιχεία του θύματος-ιδιοκτήτη.

Απαίτησε κι άλλες 5.000 ευρώ

Λίγες μέρες αργότερα, η… αστυνομικός, απαίτησε εκ νέου από το θύμα επιπλέον το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ως δήθεν οφειλή του τελευταίου σε αυτήν για την αποπληρωμή του προστίμου, ενώ τον απείλησε ότι θα προβεί σε φθορές του καταστήματος αν διαρρεύσουν πληροφορίες!!!

Τα θύματα κατάλαβαν την απάτη και πήγαν στην Ασφάλεια

Τελικά, τα θύματα, αντιλαμβανόμενα την εξαπάτηση σε βάρος τους, την κατήγγειλαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.

Έπειτα από επιχείρηση στο Μαρκόπουλο, συνελήφθη η «μαϊμού- αστυνομικός»  όταν παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000  ευρώ.

Τι βρέθηκε στην κατοχή της- Ερευνά για απάτες και σε άλλους καταστηματάρχες

Επιπλέον, στην κατοχή της, καθώς και στο όχημα της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πλαστά έγγραφα σχετιζόμενων με την υποτιθέμενη αποπληρωμή του προστίμου
  • Το χρηματικό ποσό των -2.400- ευρώ
  • Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
  • Δύο (2) φορητοί υπολογιστές
  • Υπεύθυνες δηλώσεις μεταξύ των οποίων και του θύματος
  • Πλήθος εγγράφων και σημειώσεων
  • Σφραγίδες

Η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων απάτης, συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις