Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Βόμβα” στον χώρο της τέχνης- Συνελήφθη γυναίκα για υπεξαίρεση έργων μεγάλης αξίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Βόμβα” στον χώρο της τέχνης- Συνελήφθη γυναίκα για υπεξαίρεση έργων μεγάλης αξίας

Του Πέτρου Καρσιώτη «Βόμβα» στον χώρο της τέχνης, συνιστά η σύλληψη, βάσει εντάλματος του αρμόδιου ανακριτή, της 65χρονης νύφης  αείμνηστου συλλέκτη έργων τέχνης και διπλωμάτη. Η 65χρονη, χήρα του επίσης θανόντος γιου του πασίγνωστου συλλέκτη και διπλωμάτη, συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι της στο Χαλάνδρι, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Βόμβα» στον χώρο της τέχνης, συνιστά η σύλληψη, βάσει εντάλματος του αρμόδιου ανακριτή, της 65χρονης νύφης  αείμνηστου συλλέκτη έργων τέχνης και διπλωμάτη.

Η 65χρονη, χήρα του επίσης θανόντος γιου του πασίγνωστου συλλέκτη και διπλωμάτη, συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι της στο Χαλάνδρι, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τα οποία της είχαν εμπιστευτεί λόγω της ιδιότητάς της ως διαχειρίστριας ξένης περιουσίας.

Η κατηγορία της υπεξαίρεσης, αφορά πίνακες Ρώσων εξπρεσιονιστών αμύθητης αξίας από την συλλογή Κωστάκη για την οποία έχει εκδηλωθεί και  διεθνές ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατασχέθηκαν είκοσι πίνακες ζωγραφικής Ρώσων καλλιτεχνών και τρεις του κυρίου εκφραστή του ρωσικού εξπρεσιονισμού Ανατόλι Ζβέρεφ, 13 σχέδια-σκίτσα έργων ζωγραφικής και 230 τυπώματα από βιβλία ρωσικής προέλευσης.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή ιστορικού τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης, στην οικία της συλληφθείσας, καθώς και στο διαμέρισμα της κουμπάρας της που έμενε στον κάτω όροφο, στην ίδια πολυκατοικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην πρώτη οικία, 18 πίνακες κυρίως Ρώσων καλλιτεχνών, 4 σχέδια ζωγραφικής, ένα τύπωμα ζωγραφικής, 5 σκίτσα ζωγραφικής, δύο έργα ζωγραφικής σε χαρτόνι, ένα φύλλο χάρτου με καλλιγραφική γραφή και 230 τυπώματα από βιβλία ρωσικής προέλευσης.

Στην δεύτερη οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πίνακες Ρώσων καλλιτεχνών και τρεις πίνακες του Ρώσου καλλιτέχνη Ανατόλι Ζβέρεφ, κύριου εκφραστή του Ρωσικού εξπρεσιονισμού.

Ερευνάται, συμπληρώνει η ανακοίνωση της αστυνομίας,  το νόμιμο της κατοχής των κατασχεθέντων έργων τέχνης, τα οποία θα αποσταλούν προς εκτίμηση σε αρμόδιους ιστορικούς τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ φωτογραφικό υλικό αυτών, θα αποσταλεί στην INTERPOL για περαιτέρω διερεύνηση.

Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις