Λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με τη Μονακό στον ημιτελικό του Final Four της Euroleague, ο Τόμας Γουόκαπ μίλησε με πάθος και αποφασιστικότητα για τον στόχο της κατάκτησης του ευρωπαϊκού τίτλου. Από το παρκέ της «Etihad Arena» στο Άμπου Ντάμπι, όπου οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν την τελευταία τους προπόνηση, ο Αμερικανός γκαρντ εξέφρασε την προσωπική του προσμονή αλλά και τη συνολική επιθυμία της ομάδας να γράψει ιστορία. «Σημαίνει τα πάντα για εμένα να φέρουμε το τρόπαιο στον Πειραιά», δήλωσε χαρακτηριστικά, αποτυπώνοντας το μέγεθος του οράματος που έχει «χτιστεί» φέτος γύρω από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Με αυτοπεποίθηση, πρόσθεσε πως έχει μια πολύ θετική διαίσθηση για τον αποψινό αγώνα με τους Μονεγάσκους, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να δώσει απαντήσεις εντός παρκέ. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συνεισφορά του, ιδιαίτερα την περίοδο που ο ίδιος απουσίαζε λόγω του τραυματισμού στη μέση. Ο Ουόκαπ αναγνώρισε δημόσια τη στήριξη και την παρουσία του συμπαίκτη του, δείχνοντας το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στον Ολυμπιακό, ακόμη και στις πιο απαιτητικές στιγμές.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τόμας Γουόκαπ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν τον ημιτελικό με τη Μονακό
-Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να παίξει για κάποιο διάστημα χωρίς εσένα προς τα τέλη της κανονικής περιόδου. Όμως, οι συμπαίκτες σου έπαιξαν και για εσένα, η ομάδα τερμάτισε στην πρώτη θέση και προκρίθηκε στο φάιναλ φορ. Έχεις επιστρέψει πλέον. Είσαι έτοιμος να βοηθήσεις τον Ολυμπιακό αύριο κόντρα στη Μονακό να προκριθεί στον τελικό της Euroleague;
Γουόκαπ: «Απόλυτα. Αυτός ήταν ο στόχος μου… να επιστρέψω, να είμαι έτοιμος την κατάλληλη στιγμή για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Ακόμη κι αυτό σημαίνει πως θα παίξω 2 λεπτά ή 40 λεπτά.
Ο στόχος μου ήταν να επιστρέψω και να βοηθήσω. Έχουμε τεράστιες φιλοδοξίες αυτή τη σεζόν. Και οι συμπαίκτες μου έκαναν ό,τι χρειάστηκε για να είμαστε εδώ. Ειδικά, ο Νάιτζελ (σ.σ. Ουίλιαμς-Γκος) πήρε βαρύ φορτίο εξαιτίας της απουσίας μου και τα πήγε περίφημα εκείνο το διάστημα».
-Είσαι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς παίκτες της Euroleague και αύριο, η άμυνα απέναντι στους ικανότατους σουτέρ της Μονακό αναμένεται καθοριστική. Πόσο δύσκολο είναι στα ατομικά match-ups αλλά και συνολικά να τους σταματήσετε;
Γουόκαπ: «Πράγματι, κάθε παίκτης πρέπει να νιώθει ατομική ευθύνη να μαρκάρει τον παίκτη του, αλλά την ίδια ώρα και οι πέντε παίκτες που θα βρίσκονται στην ίδα ώρα στο παρκέ να έχουν άψογες συνεργασίες για να στήσουν τοίχος απέναντι σε αυτούς τους παίκτες. “Ακόμη κι όταν είσαι μακρυά από την μπάλα, μαρκάρεις την μπάλα”… αυτός είναι ο κανόνας. Κι αυτό απαιτεί επίμονη προσπάθεια και διάρκεια 40 λεπτών. Αν χαλαρώσεις για 30 δευτερόλεπτα, θα μπορούσες να ηττηθείς γι’ αυτά τα 30 δευτερόλεπτα».
-Τι έμαθε ο Ολυμπιακός από τις τρεις αποτυχημένες διαδοχικές προσπάθειες να κατακτήσει τον τίτλο της Euroleague;
Γουόκαπ: «Νομίζω πως είναι αυτό που σας είπα τώρα. Ειδικά το 2022… κοιμηθήκαμε. Δύο κατοχές… και αυτές οι δύο κατοχές μας στέρησαν την πρόκριση στον τελικό. Σε όλο το άλλο παιχνίδι παίζαμε καλή άμυνα, ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση, αλλά δύο κατοχές στις οποίες μας πήρε ο ύπνος… ήρθαν και μας… δάγκωσαν».
-Τι σημαίνει για εσένα Τόμας να είσαι εδώ, στο φάιναλ φορ της Euroleague, στο Άμπου Ντάμπι, με τον Ολυμπιακό;
Γουόκαπ: «Σημαίνει τα πάντα για εμένα! Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Να είμαι μέρος των μεγάλων ονείρων, των υψηλών προσδοκιών της ομάδας. Γι’ αυτό υπέγραψα σε αυτή την ομάδα. Και το να φέρουμε τώρα το τρόπαιο στον Πειραιά θα σημαίνει τα πάντα για εμένα, για εμάς».
-Και τι σου λέει το ένστικτό σου, λοιπόν; Θα χαμογελάς εσύ και οι συμπαίκτες σου αύριο μετά το τέλος του ημιτελικού με τη Μονακό;
Γουόκαπ: «Ναι! Νιώθουμε πολύ καλά. Πολύ καλά και είμαστε γεμάτοι αυτοποίθηση αυτό το σαββατοκύριακο στο Άμπου Ντάμπι. Η διαίσθησή μου είναι εξαιρετική… ».