Νέα εποχή στις συνήθειες των πιστών εγκαινιάζει η πρώτη επίσημη διασύνδεση POS με παγκάρι εκκλησίας. Το σύστημα έχει ήδη εγκατασταθεί στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι, δίνοντας τη δυνατότητα στους εκκλησιαζόμενους να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα. Όπως ανέφερε ο ιερέας του καθολικού ναού, η απόφαση ελήφθη ύστερα από σχετικά αιτήματα τουριστών, οι οποίοι, όπως εξήγησε, συχνά δεν διαθέτουν μετρητά και ζητούσαν να υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής δωρεάς. Το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να δεχθεί ακόμη και πολύ μικρά ποσά –της τάξεως του ενός λεπτού– ενώ έχει τεθεί ανώτατο όριο συναλλαγής («κόφτης») στα 1.000 ευρώ.
Ο Καθολικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη δεσπόζει στη συμβολή της λεωφόρου Πανεπιστημίου και της οδού Ομήρου, στην καρδιά της Αθήνας, πλάι στο επιβλητικό κτίριο του Οφθαλμιατρείου Αθηνών. Αποτελεί το κέντρο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής της πόλης και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, έναν από τους πρώτους μαθητές του Αποστόλου Παύλου και πρώτο επίσκοπο των Αθηνών.
Το αρχιτεκτονικό ύφος του ναού ακολουθεί τον ρυθμό της τρίκλιτης βασιλικής σε νεοαναγεννησιακό ύφος. Τον αρχικό σχεδιασμό ανέλαβε ο φημισμένος Γερμανός αρχιτέκτονας Λέο φον Κλέντσε, έπειτα από εντολή του βασιλιά Όθωνα. Ωστόσο, η τελική μορφή του ναού φέρει τη σφραγίδα του Έλληνα αρχιτέκτονα Λύσανδρου Καυτανζόγλου, ο οποίος τροποποίησε τα σχέδια και διηύθυνε τις εργασίες χωρίς να λάβει καμία αμοιβή.
Το οικόπεδο για την ανέγερση αγοράστηκε το 1847, χάρη στη συνεισφορά της καθολικής κοινότητας της Ελλάδας. Η οικοδόμηση του ναού στηρίχθηκε σε δωρεές και εράνους καθολικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1853 και ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στις 4 Αυγούστου 1865. Στο εσωτερικό, ο ναός έχει μήκος 38 μέτρα, ύψος 15 και πλάτος 24 μέτρα. Οι τοιχογραφίες που κοσμούν το εσωτερικό του αποτελούν αριστουργήματα εκκλησιαστικής τέχνης. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η εντυπωσιακή τοιχογραφία στην ημικυκλική αψίδα του Ιερού, έργο του Ιταλού ζωγράφου Γουλιέλμου Μπιλαντσιόνι, που απεικονίζει την «Αποθέωση του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη» (1890).
Στους στύλους που πλαισιώνουν την αψίδα απεικονίζονται σε φυσικό μέγεθος οι τέσσερις ευαγγελιστές, ενώ στην πρόσοψη της αψίδας δεσπόζει η μορφή του Χριστού Παντοκράτορα κρατώντας το Ευαγγέλιο. Στις κάτω γωνίες εμφανίζονται ο Μωυσής με τον Νόμο σε περγαμηνή και ο Προφήτης Δαβίδ με την άρπα του, πλαισιωμένοι από τους Αγίους Γρηγόριο τον Μέγα και Αυγουστίνο. Το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από λαμπρό πεντελικό μάρμαρο. Το κεντρικό κλίτος στηρίζεται σε δώδεκα κομψές κολόνες ύψους πέντε μέτρων, κατασκευασμένες από πράσινο μάρμαρο της Τήνου. Πάνω από την κεντρική είσοδο δεσπόζει η εξέδρα του χορού, όπου βρίσκεται το εκκλησιαστικό όργανο, κατασκευασμένη το 1888 σύμφωνα με σχέδια του αρχιτέκτονα Πωλ Σαμπώ. Τέλος, εκατέρωθεν του Ιερού τοποθετήθηκαν δύο μαρμάρινοι άμβωνες – πολύτιμη δωρεά του αυτοκράτορα της Αυστρίας Φραγκίσκου Ιωσήφ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα το 1869.