Μουγκοπέτρος κροτίδα: «Την κρατούσε και την επιδείκνυε» – Μαρτυρίες για τον τραυματισμό

ΕΛΛΑΔΑ

Μουγκοπέτρος κροτίδα: «Την κρατούσε και την επιδείκνυε» – Μαρτυρίες για τον τραυματισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μαρτυρίες για τον τραυματισμό του Άρη Μουγκοπέτρου από κροτίδα στα Τριπόταμα

21.04.2025 | 21:18

Την ώρα που η μουσική ξεχείλιζε από κάθε γωνιά και το γλέντι βρισκόταν στο αποκορύφωμά του, ένα δυνατό «μπαμ» έμελλε να παγώσει τα πάντα. Ήταν ξημερώματα Δευτέρας του Πάσχα, όταν ο γνωστός μουσικός και δεξιοτέχνης του κλαρίνου, Άρης Μουγκοπέτρος, τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας μέσα σε κατάστημα διασκέδασης στα Τριπόταμα Καλαβρύτων.

Η στιγμή του ατυχήματος, λίγο μετά τις έξι το πρωί, εκτυλίχθηκε μπροστά σε δεκάδες θαμώνες, μετατρέποντας το πανηγύρι σε σκηνικό πανικού. Οι πρώτες μαρτυρίες αποκαλύπτουν μια εικόνα που σοκάρει.«Κρατούσε αναμμένη κροτίδα, χρώματος μπλε, και την επιδείκνυε…», φέρεται να κατέθεσε ένας από τους παρευρισκόμενους, περιγράφοντας στους αστυνομικούς όσα συνέβησαν δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη. «Εξερράγη στα χέρια του», πρόσθεσε, περιγράφοντας το σκηνικό τρόμου που ακολούθησε. Ο 32χρονος καλλιτέχνης μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Τριπόλεως από συγγενικά του πρόσωπα, όμως οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διακομιδή του στην Αθήνα. Στο ΚΑΤ, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί σε δύο δάχτυλα του χεριού του.

Από γιορτή, σε ποινική έρευνα 

Το περιστατικό δεν στάθηκε μόνο αφορμή για θλίψη στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής. Άνοιξε επίσης και τον φάκελο της Δικαιοσύνης, καθώς η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη σύσταση ποινικής δικογραφίας σε βάρος του Άρη Μουγκοπέτρου. Συγκεκριμένα, ο μουσικός κατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομικό πλαίσιο για την κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, ιδιαίτερα όταν αυτές τίθενται σε κυκλοφορία χωρίς μέτρα ασφαλείας και σε χώρους συνάθροισης κοινού.

Οι Αρχές συνεχίζουν την προανάκριση, συλλέγοντας μαρτυρίες από παρευρισκόμενους αλλά και από τους υπευθύνους του χώρου, προκειμένου να διακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, αλλά και τον ευρύτερο χώρο του παραδοσιακού τραγουδιού, καθώς ο Άρης Μουγκοπέτρος είναι ιδιαίτερα αγαπητός και έχει έντονη παρουσία σε πανηγύρια και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το ατύχημα έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα περιστατικών που καταγράφονται κάθε Πάσχα, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης χρήσης κροτίδων και αυτοσχέδιων πυροτεχνημάτων. Παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις και τις καμπάνιες ενημέρωσης, κάθε χρόνο σημειώνονται σοβαροί τραυματισμοί, συχνά με ακρωτηριασμούς ή ακόμη και με απώλεια ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο περιστατικό έξω από το δημαρχείο Ραφήνας - Πρώην δήμαρχος επιτέθηκε με κλωτσιές στον Ευάγγελο Μπουρνού 21.04.2025 | 21:18
Χάος στην Ινδία μετά τη συντριβή του αεροσκάφους σε ξενώνα γιατρών, καμία ελπίδα για επιζώντες 21.04.2025 | 21:18
Στάθης Αγγελόπουλος στη δίκη: «Η πρώην σύζυγός μου ήθελε να με εκδικηθεί – Πήγε στην κουζίνα και χτύπησε στο πρόσωπο στο ντουλάπι» 21.04.2025 | 21:18
Στέφανος Κωνσταντινίδης για Σούπερ Κική: «Δόξα τω Θεώ που σπίτι μας δεν μπαίνουν περιττώματα» 21.04.2025 | 21:18
Δήμος Πετρούπολης: Πλήρης στήριξη στους εργαζομένους καθαριότητας 21.04.2025 | 21:18
Πειραιάς: Έτοιμος για τον ποδηλατικό αγώνα «Criterium Piraeus» 21.04.2025 | 21:18
Κηφισιά: Μαθητές δημοτικού προσφέρουν αναπηρικό αμαξίδιο στο νοσοκομείο ΚΑΤ 21.04.2025 | 21:18
ΕΟΚ κατά Εργκίν Αταμάν: «Προσέβαλε Έλληνες αθλητές που έχουν φορέσει το εθνόσημο, τον καλούμε να ανακαλέσει» 21.04.2025 | 21:18
Exit mobile version