Μπανόφι εύκολη συνταγή: Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ούτε μίξερ
Το μπανόφι είναι ένα γλυκό στο οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Νόστιμο, με τραγανή βάση, «γεμάτη» καραμελένια γεύση και δροσερή επίγευση μπανάνας, το γλυκό αυτό σίγουρα κερδίζει στον «διαγωνισμό γεύσης» ακόμη και το cheesecake. Πρόκειται για ένα εύκολο -και γρήγορο γλυκό- που μπορείτε να το φτιάξετε στο άψε σβήσε, με πέντε μόνο υλικά. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε μπισκότα, βούτυρο, καραμέλα, σαντιγί και φυσικά μπανάνες. Η ευκολία της συνταγής αυτής βέβαια κρύβεται στο ότι απλώς προσθέτετε τα υλικά σας σε μια φόρμα και αφήνετε το γλυκό σας να παγώσει. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ούτε μίξερ, αρκεί να βάλετε με ευλάβεια όλα τα υλικά σας, το ένα μετά το άλλο, στο ταψάκι σας και να το αφήσετε να παγώσει στο ψυγείο.
Υλικά
300 γρ μπισκότα θρυμματισμένα
100 γρ βούτυρο, λιωμένο
Μια κονσέρβα καραμέλας
3 μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
σαντιγί
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και πιέστε σταθερά σε ένα ταψί χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Εάν έχετε χρόνο αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βάζουμε με ένα κουτάλι την καραμέλα στη βάση του μπισκότου και την απλώνουμε. Εάν έχετε χρόνο, ψύξτε ή βάλτε στην κατάψυξη για μια ώρα ή μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
Κόψτε τις μπανάνες και απλώστε ομοιόμορφα από πάνω και στη συνέχεια προσθέστε σαντιγί, τόση μέχρι να καλυφθεί. Απλώστε την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα.