Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρία Αριστοτέλους καρκίνος: Έκανα αφαίρεση λεμφαδένα και κέρδισα πολύτιμο χρόνο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαρία Αριστοτέλους καρκίνος: Έκανα αφαίρεση λεμφαδένα και κέρδισα πολύτιμο χρόνο

Μαρία Αριστοτέλους καρκίνος: Η πρώτη ακτινολόγος μου είπε να το ξαναδούμε σε έναν μήνα, πήγα αλλού κι είδα ότι έχω πέντε όγκους, πρόσθεσε

Η Μαρία Αριστοτέλους μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο και την πορεία της. Η Βαλκανιονίκης αθλήτρια μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και αρχικά, ανέφερε για τα πρώτα της βήματα: «Ξεκίνησα από πολύ μικρή τον αθλητισμό μαζί με τα δύο αδέρφια μου. Αρχικά, ασχοληθήκαμε με την ενόργανη γυμναστική. Στην προεφηβεία σταμάτησα κι έτσι, μαγικά βρέθηκα στον στίβο και στο επί κοντώ».

Στη συνέχεια, μίλησε για την ασθένειά της και τη διάγνωση που έλαβε το καλοκαίρι του 2023. «Έπιασα ένα “κουβαράκι” στον λαιμό μου που ήταν σε μέγεθος φασολιού. Πήγα αμέσως στον προσωπικό μου γιατρό κι εκείνος με παρέπεμψε να ξεκινήσουμε εξετάσεις. Παρόλο που η πρώτη ακρινολόγος μου μου είπε να το δούμε ξανά σε έναν μήνα, αμέσως πήγα σε δεύτερη και τελικά, είχα πέντε όγκους», εξήγησε. Πρόσθεσε επίσης: «Μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα που μου είπε να περιμένουμε, εγώ είχα κάνει αφαίρεση λεμφαδένα με χειρουργείο. Έτσι κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο. Ο καρκίνος που είχα ήταν πολύ επιθετικός και ήταν σε τέταρτο στάδιο. Πήγα να κάνω χημειοθεραπεία και δεν ήξερα καν τι είναι».

Τέλος, εξήγησε πως προσπαθεί πάντα να σκέφτεται με αισιοδοξία. «Με ενδιέφερε ως ασθενής να είμαι η καλύτερη ασθενής που θα μπορούσα να είμαι. Ακόμα και τις πιο δύσκολες ημέρες, θα έρθει το αύριο που θα είναι καλύτερο. Από την ημέρα της διάγνωσης, δεν πρέπει να φιλοσοφήσεις ούτε δευτερόλεπτο», είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις