Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επιστροφή Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί όχι;
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστροφή Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί όχι;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετασχηματιστεί αντί για ένα πλουραλιστικό κόμμα των μελών, σε ένα μονοπρόσωπο κόμμα και στους συνεργάτες του προέδρου, επισήμανε ο κ. Σπίρτζης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ένα κόμμα το οποίο επί της ουσίας δεν λειτουργεί συλλογικά, δεν συνεδριάζουν τα όργανα, ακόμα και στις εκλογές δεν κλήθηκαν όλα τα στελέχη σε μια πανστρατιά προσπάθειας», δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. Ακόμα, μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας «αναμενόμενο» το προβάδισμα που του δίνει η δημοσκόπηση της GPO για τον κεντροαριστερό χώρο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετασχηματιστεί αντί για ένα πλουραλιστικό κόμμα των μελών, σε ένα μονοπρόσωπο κόμμα και στους συνεργάτες του προέδρου. Επομένως, θεωρώ ότι λογικές και πρακτικές, διαρροές του τύπου ακολουθούν ο Σπίρτζης, ο Ζαχαριάδης, η Νοτοπούλου ή οποιοσδήποτε άλλος, γιατί εξέφρασαν τις πολιτικές τους απόψεις ή γιατί κάποιοι δεν θέλουν να τους έχουν στα πόδια τους στις εκλογικές τους περιφέρειες ή γιατί κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προτάσεις μέσα στο κόμμα αυτό, είναι καλό να βγουν να το πουν. Μπροστά μας έχουμε καταστατικό συνέδριο, όποιος θέλει να έχουμε μια τέτοια λειτουργία και αντίληψη στο κόμμα μας, να το διατυπώσει. Γιατί αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτοί που στοχοποιούνται εκφράζουν τις ως σήμερα απόψεις του κόμματος και κάποιοι εκφράζουν απόψεις για τις οποίες δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις από κανένα όργανο. Παραδείγματος χάριν ποτέ δεν έχουμε πάρει απόφαση, το ανάποδο λέμε, ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία, ότι δεν χαρίζουμε το τρίπτυχο πατρίς – θρησκεία – οικογένεια στη Δεξιά και πολλά άλλα που είναι έξω από το δικό μας πλαίσιο», επισήμανε ο κ. Σπίρτζης.

«Αν υπάρχουν διαγραφές για πολιτικές διαφωνίες, θεωρώ ότι αυτό δεν ταιριάζει στην κουλτούρα του χώρου μας και γενικά των προοδευτικών κομμάτων. Ιστορικά τον προοδευτικό χώρο τέτοιου είδους πρακτικές, διαρροές, προσωπικές στοχοποιήσεις γιατί κάποιοι θέλουν να επιβιώσουν ψάχνοντας εσωτερικούς εχθρούς, τον έχουν πληγώσει πάρα πολύ», τόνισε. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε «αναμενόμενο» το προβάδισμα που δίνει η δημοσκόπηση της GPO στον Αλέξη Τσίπρα για το εγχείρημα του ενιαίου Κεντροαριστερού χώρου.

Στην ερώτηση αν θα έβλεπε να επανέρχεται ο κ. Τσίπρας, απάντησε: «Εφόσον το αποφασίσει η βάση, βεβαίως, γιατί όχι; Εγώ διαφώνησα και με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν έγινε, και με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη συνέχεια, δηλαδή στην εκλογή προέδρου μέσω μιας απολίτικης διαδικασίας και όχι ενός συνεδρίου και στη συνέχεια εκλογής προέδρου και νομίζω ότι τα αποτελέσματα με δικαίωσαν». «Κατά την άποψή μου, αυτό που προέχει σήμερα δεν είναι ποιο πρόσωπο θα ηγηθεί (του ενιαίου προοδευτικού χώρου), σήμερα προέχει να συναποφασίσουμε, να λειτουργήσουμε μέσα από ένα δημόσιο διάλογο και μια προσπάθεια για πολιτική σύγκλιση», υπογράμμισε. Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, είπε: «Δεν θα τοποθετηθώ για το ΠΑΣΟΚ. Είναι άκομψο να σχολιάσω τα εσωτερικά ενός κόμματος που η πρότασή μου είναι ότι πρέπει να συγκλίνουμε και να συμπορευτούμε και να εκφραστούμε ενιαία όχι εκλογικά μόνο αλλά και σε επίπεδο νέου πολιτικού φορέα. Νομίζω ότι πρακτικές και λογικές που διαιρούν είτε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν είναι στην κατεύθυνση της σύγκλισης. Πιστεύω ότι όσοι δεν ανταποκριθούν σε αυτή την αντίληψη θα ξεπεραστούν από τα πράγματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις