Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σύνοδος υπουργών βορειοατλαντικής συμμαχίας: Συνάντηση Δένδια – Γκιουλέρ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος υπουργών βορειοατλαντικής συμμαχίας: Συνάντηση Δένδια – Γκιουλέρ

Δένδιας: Το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο μια στρατιωτική συμμαχία - Τετ α τετ με τον Γιασάρ Γκιουλέρ

Το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο μια στρατιωτική συμμαχία, είναι μια συμμαχία αξιών και αρχών, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών της βορειοατλαντικής συμμαχίας, ενώ αποκάλυψε ότι είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ. Ο ίδιος στη συνέχεια επισήμανε ότι «σ’ αυτό το πλαίσιο το πιο σημαντικό είναι η τήρηση των συνθηκών, η τήρηση του διεθνούς δικαίου στις διακρατικές σχέσεις».

Ειδικότερα, ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας δήλωσε:

«Έχουμε σήμερα εδώ στις Βρυξέλλες την Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, την προετοιμασία για τη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσινγκτον, τον επόμενο μήνα. Συζητήσαμε, όπως πάντα, για την ενδυνάμωση, για την εμβάθυνση του ΝΑΤΟ. Για την Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη σημασία να θυμίζουμε πάντα ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο μια στρατιωτική συμμαχία, είναι μια συμμαχία αξιών και αρχών. Και σ’ αυτό το πλαίσιο το πιο σημαντικό είναι η τήρηση των συνθηκών, η τήρηση του διεθνούς δικαίου στις διακρατικές σχέσεις.

Από εκεί και πέρα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, αναφέρθηκα στη δημιουργία του Ελληνικού Κέντρου Καινοτομίας, της νέας προσπάθειας για να μπει η καινοτομία στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και επίσης είχα την ευκαιρία να αναφερθώ στην πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του Πολωνού πρωθυπουργού Τουσκ για τη δημιουργία του θόλου αντιαεροπορικής προστασίας πάνω από την Ευρώπη. Επίσης, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών ‘Αμυνας είχα μια σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις