Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ηγεσία ΠΑΣΟΚ: Πυρά Νίκου Χριστοδουλάκη στους επίδοξους αρχηγούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηγεσία ΠΑΣΟΚ: Πυρά Νίκου Χριστοδουλάκη στους επίδοξους αρχηγούς

«Μικρομεγαλισμοί απέναντι στην ιστορία»

Σκληρή επίθεση προς τους επίδοξους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ έκανε ο Νίκος Χριστοδουλάκης. Μιλώντας στο ONE Channel ο πρώην υπουργός μιλώντας για τις εξελίξεις στο κόμμα, ανέφερε πως «όλα αυτά που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι αναντίστοιχα και με την πορεία του κόμματος και με τα εκλογικά αποτελέσματα και με τις δυνατότητες που έχει». Και πρόσθεσε πως «πάει να στηθεί κάτι που θα βάλει φρένο σε μια πορεία – αργή μεν και βασανιστική – προς τα εμπρός. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε εμπόδια για να κόψουμε ταχύτητα». Ο Ν. Χριστοδουλάκης αναφέρει επίσης πως η συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας δεν αρμόζει αυτή τη στιγμή στο κόμμα, αλλά και στις ανάγκες τη χώρας αυτή τη περίοδο.

«Θεωρώ ότι αυτό δεν αρμόζει ούτε στην πορεία του ΠΑΣΟΚ, ούτε στις ανάγκες της χώρας γιατί ξαφνικά βλέπουμε ότι με αυτά που ειπώθηκαν σταμάτησε κάθε συζήτηση. Κανείς δεν μιλάει τώρα ούτε για τη ΝΔ, ούτε για την ακρίβεια, ούτε για το πού είναι η Κεντροαριστερά. Συζητάμε πότε θα φύγει ο Νίκος Ανδρουλάκης, πότε θα γίνουν εκλογές. Πού ήμασταν τόσο καιρό; Υπήρχε κάτι στο πρόγραμμα ή στην ηγεσία που έπρεπε να αλλάξει;», είπε συγκεκριμένα.

Χριστοδουλάκης: «Η μισή ΚΟ διεκδικεί θέση αρχηγού, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά»

Συνεχίζοντας, σχολίασε ότι «βεβαίως και να συζητηθούν όλα, αλλά θεωρώ έναν απίστευτο μικρομεγαλισμό απέναντι στην ιστορία να λέμε ότι εδώ πρόκειται να γίνει ένας σεισμός πολιτικός, να γίνουν ραγδαίες αλλαγές γιατί η ηγεσία δεν μπορεί και δεν τα καταφέρνει. Η μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά μας». Εκανε μάλιστα λόγο για «επέλαση φιλόδοξων νέων αρχηγών, οι οποίοι λένε ότι το ΠΑΣΟΚ ταρακουνήθηκε, έχασε. Θα ήθελα να θυμίσω ότι η Δημοκρατική Παράταξη έχει μακράν κακή εμπειρία από τις μεγάλες φιλοδοξίες που τρέφουν κατά καιρούς τα στελέχη του. Ξαφνικά βρεθήκαμε με τη μισή ΚΟ να διεκδικεί θέση αρχηγού. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Ο κ. Χριστοδουλάκης ξεκαθάρισε πως το σχόλιό του δεν έχει να κάνει με υπεράσπιση του Ν. Ανδρουλάκη, αλλά με την υπεράσπιση ενός σχήματος «που προέκυψε από ευρύτατες διαδικασίες και η ηγεσία έχει ένα τράτο προκειμένου να αποδείξει τις δυνατότητές της και ενδεχομένως ένα πρόγραμμα και αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι να οργανωθούμε από τώρα και να τα θέσουμε υπόψη των ψηφοφόρων και των φίλων του κόμματος και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Αυτά που συμβαίνουν τώρα είναι ανεξήγητα, εξωπραγματικά και προκαλούν εκτεταμένη δυσφορία σε όλη την παράταξη»


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις