Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

21

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να είμαι το κέντρο της προσοχής: 4 tips για να μαγνητίζετε όλα τα βλέμματα
PLUS

Πώς να είμαι το κέντρο της προσοχής: 4 tips για να μαγνητίζετε όλα τα βλέμματα

Πώς να είμαι το κέντρο της προσοχής: Ακολούθα αυτές τις απλές συμβουλές που σχετίζονται με τη μη λεκτική επικοινωνία

Η μη λεκτική επικοινωνία μεταφέρει συναισθήματα, σκέψεις και ανάγκες χωρίς να χρησιμοποιεί λέξεις. Είναι επίσης σημαντικό για πολλές ψυχολογικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας καθώς και την κοινωνική μας επιρροή και το status μας.

Αρκεί να ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές που σχετίζονται με τη μη λεκτική επικοινωνία για να γίνεις όχι μόνο πιο συμπαθής αλλά και το επίκεντρο της προσοχής.

1. Κάνε διακριτική σωματική επαφή

Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι αν αγγίζουμε αδιάφορα το άτομο με το οποίο μιλάμε, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές μας να γίνουμε αρεστοί σε αυτό το άτομο. Αλλά πρέπει να είναι μια σωματική επαφή που μετά βίας γίνεται αντιληπτή. Αν ακουμπήσεις απαλά το χέρι ή την πλάτη κάποιου ενώ περνάς, ίσως είναι πιο πιθανό να ξεκινήσεις μια συνομιλία μαζί του ή γιατί όχι ένα επιτυχημένο φλερτ. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι το διακριτικό άγγιγμα στο χέρι ή στον ώμο κάποιου είναι επίσης μια αποτελεσματική προσέγγιση για να σπάσεις τον πάγο και να γνωριστείς με κάποιον καλύτερα.

2. Πρόσφερε ένα ζεστό ρόφημα στο άτομο με το οποίο μιλάς

Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι θεωρούν τη ζεστασιά ως ένα πολύ ισχυρό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας στην κοινωνική αλληλεπίδραση και την κρίση. Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της σωματικής ζεστασιάς που βιώνουμε σε μια κατάσταση και του πώς νιώθουμε απέναντι στους ανθρώπους που μας περιβάλλουν εκείνη τη στιγμή. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι αντιδρούν στη σωματική ζεστασιά νιώθοντας μια αυξημένη διαπροσωπική ζεστασιά. Αυτό σημαίνει ότι θα κρίνουμε ένα άτομο στο οποίο μιλάμε ως γενναιόδωρο ή στοργικό, χωρίς καν να το γνωρίζουμε.

3. Mirroring ή αλλιώς γίνε ο καθρέφτης του ατόμου με το οποίο μιλάς

Η στρατηγική του «mirroring» σημαίνει ότι βασικά μιμείσαι διακριτικά τις ενέργειες ενός άλλου ατόμου. Μπορεί να είναι οτιδήποτε -από τη μίμηση χειρονομιών έως τις εκφράσεις του προσώπου και τη γλώσσα του σώματος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψυχολογικής έρευνας, το λεγόμενο «φαινόμενο χαμαιλέοντα» στην πραγματικότητα οδήγησε σε αυξημένη συμπάθεια και ομαλότερη αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι αποτελεσματικό μόνο αν το κάνεις προσεκτικά αλλιώς μπορεί να θεωρεί και ως creepy.

4. Ίσιωσε το ανάστημά σου (να φανεί η ομορφιά σου)

Αν και οι άνθρωποι το γνωρίζουν τείνουν να το ξεχνάνε: η στάση μας -και η γλώσσα του σώματος γενικά- μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή μας σε μεγάλο βαθμό. Εάν έχεις ανάστημα, κρατάς το κεφάλι ψηλά και τους ώμους σου πίσω, θα νιώσεις καλά και θα αφήσεις την εντύπωση ενός υγιούς, ικανού και με αυτοπεποίθηση ατόμου. Από την άλλη πλευρά, οι χαλαροί ώμοι ή το καμπούριασμα δεν θα κάνουν τους άλλους να σε δουν ως άτομο με αυτοπεποίθηση, αλλά μάλλον ως κάποια που δεν καταβάλλει καμία προσπάθεια.

Πηγή: spirossoulis.com

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις