Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το κοντέινερ με μπανάνες έκρυβε 46.. κιλά κοκαΐνη
ΕΛΛΑΔΑ

Το κοντέινερ με μπανάνες έκρυβε 46.. κιλά κοκαΐνη

Η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε υπολογίζεται στα 2.000.000€

Επιστροφή στις…μπανάνες, για τα καρτέλ κοκαΐνης της Λατινικής Αμερικής! Μετά από μία σειρά «πειραματισμών» να κρύβουν την κοκαΐνη που διακινούσαν σε κοντέινερ με νόμιμα, κατά τα άλλα φορτία, ανάμεσα σε…καλαμαράκια, γαρίδες και άλλα… ψαρικά, επέστρεψαν στις μπανάνες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κι αυτό γιατί διαπίστωσαν, ότι από τις αρχές του χρόνου, τα στελέχη του Τελωνείου,  στο λιμάνι του Πειραιά, ανακάλυψαν τις κρυμμένες παραισθήσεις, στα θαλασσινά! Και με τις μπανάνες όμως, δεν κατάφεραν τίποτε. Κι αυτό γιατί, όπως ανακοινώθηκε, οι  έλεγχοι των τελωνειακών ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οδήγησαν «σε ακόμα μία σημαντική επιτυχία στον τομέα της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, με τον εντοπισμό και την κατάσχεση 46 κιλών κοκαΐνης, επιμελώς κρυμμένης μέσα σε ψυκτικό κοντέινερ με μπανάνες» και εξηγεί με επίσημη ενημέρωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: «Ειδικότερα, μετά από διενέργεια τοπικής ανάλυσης κινδύνου, δεσμεύτηκε από το Γ’ Τελωνείο Πειραιά, ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Ακολούθησε έλεγχος x-ray όπου εντοπίστηκε ύποπτη οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου. Στον φυσικό έλεγχο εντοπίστηκαν 40 συσκευασίες με σημαντική ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (κοκαΐνη), μεικτού βάρους σαράντα έξι κιλών και τετρακοσίων σαράντα πέντε γραμμαρίων (46,445 Kg), οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Η αξία της κοκαΐνης που κατασχέθηκε υπολογίζεται στα 2.000.000€

Ο έλεγχος έγινε με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Αττικής, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών (ΣΟΔΝ).

Οι άλλες υποθέσεις

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και ερευνάται πιθανή συσχέτιση με άλλες υποθέσεις». Γεγονός είναι ότι τα φορτία κοκαΐνης μέσα στα εμπορευματοκιβώτια φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά κατά…κύματα. Απο τις αρχές του χρόνου έχουν κατασχεθεί εκατοντάδες κιλά, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία,  τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν κατασχεθεί πάνω από 3 τόνοι κοκαίνης, που προριζόταν για τη χώρα, αλλά και για άλλες χώρες της Ευρώπης η των Βαλκανίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις