Ξερίζωσαν 855 δενδρύλλια κάνναβης στην Αιτωλοακαρνανία

ΕΛΛΑΔΑ

Ξερίζωσαν 855 δενδρύλλια κάνναβης στην Αιτωλοακαρνανία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Πάνω από 1.200.000 ευρώ το προσδοκώμενο κέρδος

13.06.2024 | 18:37

Βρήκαν τη χασισοφυτεία, ξερίζωσαν τα δενδρύλλια και ψάχνουν τους «καλλιεργητές»! Συνέβη σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η φυτεία με τα 855 δενδρύλλια κάνναβης, η οποία οι εμπλεκόμενοι, στόχευαν να αποδώσει κέρδη άνω του 1.200.000 ευρώ, εντοπίσθηκε σε ορεινό χωριό  της Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή ειδικής ομάδας αστυνομικών της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου. Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια ναρκωτικών, σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν. «Ειδικότερα», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ  «πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, που περιβάλλονταν από πυκνή δασώδη βλάστηση, παρέχοντας της φυσική κάλυψη, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά 855 δενδρύλλια, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Παράλληλα, στον χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία, σακούλες λιπάσματος, κουβάδες και πλαστικά δοχεία νερού, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης και λοιπά αντικείμενα. Τα αντικείμενα περισυλλέχθηκαν ως πειστήρια από τον χώρο καλλιέργειας των δενδρυλλίων και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες εκτιμάται ότι θα κυμαινόταν από 856.000 ευρώ έως 1.284.000 ευρώ. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου».

Exit mobile version