Άσκηση στον Έβρο RIVER ROUTE 2024: Αντιδράσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άσκηση στον Έβρο RIVER ROUTE 2024: Αντιδράσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αντιδράσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ για την στρατιωτική άσκηση στον Έβρο - "Προβοκάτσια των Ελλήνων"

11.06.2024 | 14:30

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η στρατιωτική άσκηση “RIVER ROUTE 2024” που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων (ΚΕΠM) στον Έβρο. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για προβοκάτσια των Ελλήνων στο σημείο μηδέν των συνόρων ενώ παράλληλα μιλούν για “πρόκληση στις σχέσεις των δύο χωρών”. “Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ήρθαν στο σημείο μηδέν των συνόρων, συγκέντρωσαν δυνάμεις και πραγματοποίησαν στρατιωτική άσκηση. Οι στρατιωτικοί αναλυτές θεώρησαν πως η άσκηση αυτή είναι προκλητική. Η γειτονική χώρα πάλι έκανε προβοκάτσιες και πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο ελληνικός στρατός με τα άρματα μάχης και τα ελικόπτερα ήρθε στο σημείο μηδέν. Στόχος της άσκησης ήταν η διεξαγωγή της επιχείρησης για την διέλευση των συνόρων με στόχο την Τουρκία. Στην προβοκατόρικη άσκηση συμμετείχαν και παρατηρητές από 6 διαφορετικές χώρες. Την άσκηση την παρακολούθησαν από σκηνή που στήθηκε δίπλα στον Έβρο ποταμό” αναφέρει το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΤV100 και προσθέτει: “Στόχος της άσκησης λένε πως είναι η δοκιμή των ικανοτήτων των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων όπως και των πλωτών γεφυρών με στόχο την διέλευση υδάτινων εμποδίων”.

Όπως σχολιάζει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ βλέπουμε το κλίμα να αλλάζει από τα τουρκικά μέσα, παρά το γεγονός πως έχουν συμφωνηθεί ορισμένα πράγματα ανάμεσα στις δύο χώρες. Την ίδια ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο Sozcu TV σχολίασε την άσκηση στον Έβρο με τον παρουσιαστεί να επισημαίνει ότι “μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις σχέσεις”.

Συγκεκριμένα σχολίασε: “Υπάρχει ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις σχέσεις. Η Ελλάδα πραγματοποίησε μια στρατιωτική άσκηση σε περιοχή δίπλα από τα σύνορα με την Τουρκία . Στην άσκηση χρησιμοποιήθηκαν άρματα μάχης και ελικόπτερα την παρακολούθησαν 6 παρατηρητές ανάμεσά τους ήταν από τις ΗΠΑ, την Κύπρο και την Αρμενία. Η Ελλάδα πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση στη δυτική Θράκη στο σημείο μηδέν των συνόρων με την Τουρκία και η στρατιωτική άσκηση είχε το σενάριο διάβασης των ποταμών. Την άσκηση την παρακολούθησαν παρατηρητές από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Αρμενία και την Βουλγαρία. Στόχος της άσκησης ήταν η ρεαλιστική εκπαίδευση για την διάβαση των υδάτινων εμποδίων και ποταμών κάτω από πραγματικές συνθήκες”.

 

Exit mobile version